Mediefolk:

Påtroppende og avtroppende leder i NJ Agder: Grete Helgebø og Sindre Haugen Mehl.

Grete Helgebø er ny leder i NJ Agder. Vil gi noe tilbake

Sindre Haugen Mehl gir seg som lokallagsleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under årsmøtet til NJ Agder ble Sindre Haugen Mehl takket av som leder. Mehl tok ikke gjenvalg etter tre år i ledervervet.

– Det har vært et privilegium å lede NJ Agder. Arbeidet har vært givende og artig, men det føltes som et riktig tidspunkt å gi seg nå, skriver avtroppende leder i en epost til Journalsiten.

– Vi har fått på plass gode rutiner for styrearbeidet, etablert en lokal journalistkonferanse etter at Sommerkonferansen ble nedlagt på grunn av laber interesse, revitalisert Sørlandets pressepriser med to nye kategorier og opprettholdt et aktivitetsnivå gjennom koronaperioden, fortsetter han.

Grete Helgebø ble på årsmøtet enstemmig valgt som ny leder. Hun har bakgrunn som redaktør i Arendals Tidende og jobber nå som journalist i Agderposten.

Helgebø har de siste to årene stått i en arbeidslivskonflikt med sin tidligere arbeidsgiver Arendals Tidende. Hun valgte å saksøke avisen for ulovlig oppsigelse. Den gang fikk hun advokatbistand fra Norsk Journalistlag. Nå ønsker Helgebø å gi noe tilbake til organisasjonen som har støttet henne under rettssaken, forteller hun.

– Det har vist meg enda tydeligere hvor viktig en sterk fagforening er. Jeg bidrar gjerne til å opprettholde den posisjonen NJ har i dag.

Med seg i styret får hun Eline Storsæter (Agderposten), Kristin Olsen (NRK), Mathias Hamre (NRK), Eva Myklebust (Fædrelandsvennen), Signe Marie Rølland (frilanser, vara) og Jon Berntsen Kåsa (Vennesla Tidende, vara).

Det nye styret i NJ Agder: Jon Berntsen Kåsa, Grete Helgebø, Eline Storsæter, Mathias Hamre, Kristin Olsen og Signe Marie Rølland. Eva Myklebust var ikke til stede
Powered by Labrador CMS