Grete Ruud blir ny DK-sjef i NRK Østfold. Foto: Nina Didriksen, NRK
Grete Ruud blir ny DK-sjef i NRK Østfold. Foto: Nina Didriksen, NRK

Fra VG til NRK

Grete Ruud ny sjef for NRK Østfold.

Veien til en ansettelse var litt kronglet for distriktssjef Grethe Gynnild-Johnsen. Det begynte med søknadsfrist i mars.

Den gang kom det inn ni søknader. Fire navn skilte seg ut og så ut til å være gode kandidater. Nei, svarte distriktsredaktøren. Det var ikke godt nok. Hvorfor? Jo, fordi samtlige var menn. Faktisk var åtte av ni søkere menn.

Ville ha ei dame

Gynnild-Johnsen var blitt kontaktet av potensielle kvinnelige kandidater som forklarte at de var interessert, men de hadde ikke fått med seg at jobben var ledig. En kjapp telefon til NRK viste at stillingen var utlyst hos bransjebladet Kampanje og i flere av lokalavisene i Østfold. Distriktssjefen over alle distriktssjefer tok tømmene og lyste stillingen ut på nytt. Denne gangen ble Finn.no og Journalisten også brukt.

Det ga henne det hun lette etter, ei dame. Eller rettere, fire damer. I alt søkte 12 på jobben, og åtte av dem var fortsatt menn. Men blant disse hadde fire kvinner funnet jobben interessant og levert inn en søknad med CV.

Fra Østfold

Da Journalisten omtalte saken var det vanskelig å si hvem som var hvem, for halvparten av damene ville ikke ut med navnet sitt. Det samme gjaldt to av mennene som hadde søkt. Kanskje av frykt for motvilje hos sine nåværende sjefer. Grete Ruud i VG var en av disse.

I en pressemelding fra NRK sier den nå avtroppende redaksjonssjefen i VG at lokalredaksjonen i Fredrikstad er velfungerende og publiserer på flere plattformer. Og at de ansatte sammen med henne skal jobbe for å bevare den sterke posisjonen og ikke minst videreutvikle den til å være en enda bedre leverandør av nyheter og underholdning for østfoldingene.

Hun er ifølge pressemeldingen en selv, østfolding altså. Barnsbeina tråkket hun i Råde og en del år senere begynte hun som sommervikar i Indre Smaalenenes Avis. Det var i 1980. De neste 15 årene var Ruud i arbeid for Vestfold Arbeiderblad, Forbruker-rapporten, NRK Østlandssendingen, KK og Hamar Arbeiderblad før hun fikk jobb som nyhetsleder i VG.

Nå blir det altså tilbake til Østfold. Og det er Grethe Gynnild-Johnsen glad for.

 

Powered by Labrador CMS