Her får Grethe Brandsø prisen av NJ-lederne Hege Iren Frantzen og Dag Idar Tryggestad. Foto: Norsk Journalistlag
Her får Grethe Brandsø prisen av NJ-lederne Hege Iren Frantzen og Dag Idar Tryggestad. Foto: Norsk Journalistlag

Kåret til «Årets klubbleiar» for sitt forsvar for lokalavtalen i NTB

Delt ut tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

En svært overrasket Grethe Brandsø ble i kveld tildelt prisen «Årets klubbleiar». Det skjedde i forbindelse med NJ Styrkeløft som blir arrangert denne uka.

NTB-klubblederen fikk prisen for sitt arbeid med å forsvare lokalavtalen i NTB. Avtalen ble, som Journalisten tidligere har omtalt, sagt opp av NTB-ledelsen tidligere i år.

– NTBs ledelse krever at vi skal jobbe flere timer i uka uten å få betalt for det. Tillegg for overtid, helgearbeid og ulempe skal kuttes, og de vil ikke lenger betale for helt nødvendige arbeidsverktøy. Det er selvfølgelig fullstendig uakseptabelt å gå med på å jobbe mer for mindre, sa klubbleder Brandsø tilbake i mars.

Her er begrunnelsen:

Når mykje står på spel, er det krevjande å vere den som skal stå opp og forsvare fellesskapet. Når den lokale leiinga attpåtil ikkje held seg til spelereglane, krev det si kvinne å vere den som skal stå opp mot makta. Då må ein vise klokskap, vere stødig og trygg på at dei vala ein tek skal føre fram til det beste for medlemane.

Desse eigenskapane fekk årets klubbleiar verkeleg bruk for tidlegare i år, då vi opplevde det største angrepet på lokale gode i nyare tid.

Ved at ho stod opp så klart, både internt og offentleg, sende ho eit tydeleg signal til resten av arbeidsgjevarfellesskapet om at lokalt framforhandla avtaler ikkje er noko ein set i spel, men viser respekt for.

For den innsatsen som vart lagt ned, skuldar NJ-kollektivet henne og klubben ein stor takk!

Årets klubbleiar er Grethe Brandsø i NTB.

Powered by Labrador CMS