NRKs nye regionredaktører i Sør-, Vest-, Nord-, og Midt-Norge: F v Kai Aage Pedersen (Vest), Anders Opdahl (Nord), Heidi Pleym (Sør) og Sigrid Gjellan (Midt). Foto: Ole Kalland/Yngve Olsen Sæbbe/NRK
NRKs nye regionredaktører i Sør-, Vest-, Nord-, og Midt-Norge: F v Kai Aage Pedersen (Vest), Anders Opdahl (Nord), Heidi Pleym (Sør) og Sigrid Gjellan (Midt). Foto: Ole Kalland/Yngve Olsen Sæbbe/NRK

Nye regionredaktører på plass i NRK

Se hvem som fikk jobbene i Sør-, Vest-, Nord-, og Midt-Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Gjennom disse regionredaktørene har vi fått på plass ledere som er utålmodig ambisiøse på vegne av distriktskontorene. Nå skal vi arbeide hardt for å ta bredere plass i nyhetssendinger og med programskaping i verdensklasse fra norsk virkelighet, sier en fornøyd direktør for Distriktsdivisjonen, Grethe Gynnild-Johnsen.

Grethe Gynnild-Johnsen har ansatt fire<br>nye regionredaktører og har en femte<br>på gang. Foto: NRK
Grethe Gynnild-Johnsen har ansatt fire
nye regionredaktører og har en femte
på gang. Foto: NRK

Regionredaktørene blir del av den strategiske ledelsen i Distriktsdivisjonen.

• Region Nord: Anders Opdahl (36)

• Region Midt: Sigrid Gjellan (53)

• Region Vest: Kai Aage Pedersen (50)

• Region Sør: Heidi Pleym (51)

Ansettelsen av redaktør for region Øst er i sluttfasen og kommer i løpet av kort tid.

Les også: NRK får trolig fem regionredaktører

Anders Opdahl kommer fra stillingen som sjefredaktør i Nordlys og fungerende regiondirektør i Amedia. Kai Aage Pedersen har fram til nå vært distriktsredaktør for NRK Sogn og Fjordane, en stilling han har hatt i to perioder. Han har også vært utviklingssjef for nye medier i Distriktsdivisjonen. Sigrid Gjellan er regionredaktør for NRK Trøndelag og har lang redaksjonell erfaring. Heidi Pleym kommer fra stillingen som distriktsredaktør i NRK Østafjells (Buskerud, Vestfold og Telemark).

Regionaliserer ledelsen

Dagens øverste ledergruppe i Distriktsdivisjonen blir med regionaliseringen halvert til ti ledere. Samtidig skal det innføres regionale ledergrupper, og distriktsredaktørene skal bli mer operative lokalt. I den nye organisasjonen vil det i framtida være 15 distriktsredaktører som organiseres under de fem regionredaktørene.

DETTE ER REGIONENE

• Region nord: Finnmark, Troms og Nordland

• Region Midt: Trøndelag, Møre og Romsdal og Hedmark/Oppland

• Region Vest: Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland

• Region Sør: Agder-fylkene, Telemark og Vestfold

• Region Øst: Buskerud, Østfold, Akershus og Oslo

– NRKs Distriktsdivisjon skal lage innhold av høy kvalitet fra hele landet, til hele landet, på alle plattformer. Vi skal være nære, raske og tydelig tilstede ved hendelser regionalt og nasjonalt. Samtidig skal vi være nyskapende og speile mangfoldet i hele landet på en tydeligere måte enn før. En mindre ledergruppe gjør oss i stand til å beslutte og gjennomføre endringer raskere, og slik være i tråd med publikums bevegelser, sier Gynnild-Johnsen.

De ledige stillingene som distriktsredaktører vil lyses ut så snart regionredaktørene er på plass. Redaktørene skal starte sitt arbeid i løpet av våren.

Se Journalistens dekning av NRK

NRK har høye ambisjoner for distriktskontorene sine, går det fram av pressemeldingen om ansettelsene. DKene har i oppdrag å lage innhold i verdensklasse regionalt og nasjonalt, i tråd med NRKs strategi om å være innholdsprodusent og publisist i verdensklasse.

Powered by Labrador CMS