Mediefolk:

Gro Hammerseng-Edin er ansatt som sportskommentator i TV 2.
Gro Hammerseng-Edin er ansatt som sportskommentator i TV 2.

Gro Hammerseng-Edin blir TV 2s sportskommentator

– Jeg har sterkt samfunnsengasjement.

Publisert

TV 2 utlyste rollen som sportskommentator rett etter nyttår og opplevde sterk interesse fra en rekke spennende kandidater, skriver mediehuset i en pressemelding - og kan videre avsløre at valget falt på Gro Hammerseng-Edin.

– Gro imponerer med tydelige holdninger og klare meninger i viktige verdispørsmål som bør prege debatten i norsk og internasjonal idrett i årene som kommer. TV 2 ønsker en sterk stemme i dette ordskiftet og med Gro får vi nettopp det, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i følge pressemeldingen.

Hammerseng-Edin har 20 års erfaring som toppidrettsutøver, kaptein- og leder-erfaring, har utdanning innen blant annet journalistikk og økonomi og en bachelor i kultur- og samfunnsfag.

Etter håndballkarrieren har hun erfaring som foredragsholder, studioekspert, ekspertkommentator, konferansier, forfatter og meningsytrer.

– Jeg har sterkt samfunnsengasjement, liker å formidle og har etterlyst flere kvinnelige eksperter og kommentatorer i offentlig debatt, sier Hammerseng-Edin ifølge pressemeldingen.

– Kommentatorer i sportsdebatten i Norge er uten unntak menn og tiden er overmoden for å gjøre noe med denne dominansen og få inn flere perspektiver, sier TV 2s sportsredaktør.

Hammerseng-Edin starter i rollen som TV 2s sportskommentator 16. mars. Hun skal fortsatt være en del av kanalens håndball-dekning, men hovedfokus nå er å skape engasjement i den nye rollen.

TV 2 opplyser at hun også vil tett med kanalens team for undersøkende sportsjournalistikk, som ble etablert i 2019.