Guardian-eier sikter mot nullresultat neste år

Treårig sparepakke gir resultater.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Guardian Media Group (GMG), som gir ut avisene The Guardian og The Observer, har mer enn halvert underskuddet fra 419 millioner kroner til 200 millioner kroner i regnskapsåret 2017-2018. Det skriver Financial Times (FT).

Bedringen kommer som et resultat av den treårige spareplanen som ble lansert i 2016. Da var underskuddet på 660 millioner kroner, opp 100 millioner fra året før.

Mediekonsernet har økonomisk støtte i investeringsfondet Scott Trust, som for to år siden hadde 9 milliarder kroner på bok øremerket for kvalitetsjournalistikk. Bekymringen den gang var imidlertid at det økende underskuddet kunne tømme kassen.

– Vi lagde planen for to år siden om å gå i break even innen mars neste år, og vi er i rute, sier GMGs toppsjef David Pemsel til FT.

Konsernet har kuttet kostnader og barbert bort 400 jobber, samt hatt suksess med donasjoner fra leserne, skriver avisen.

Uten betalingsmur

Guardian Media Group strever som de fleste andre med krevende tider for mediebransjen. Topplinjen økte kun med én prosent det siste året. De digitale inntektene står for mer enn halvparten av alle inntekter, men leserdonasjoner er inkludert i tallet.

Pemsel sier til Financial Times at konsernet enn så lenge viderefører strategien om ikke å innføre betalingsmur i avisene:

– Hvis vi ikke har noe annet alternativ enn å vurdere betalingsmur, vil vi se på det.

Powered by Labrador CMS