Mediefolk:

Neste sommer fyller ansvarlig redaktør og daglig leder Ivar Brynildsen i Valdres 62 år. Nå varsler han sin avgang.
Neste sommer fyller ansvarlig redaktør og daglig leder Ivar Brynildsen i Valdres 62 år. Nå varsler han sin avgang.

Redaktør Ivar Brynildsen varsler at han gir seg i Valdres neste sommer

Nå starter jakten på hans etterfølger.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør og daglig leder Ivar Brynildsen (60) gir seg i avisa Valdres neste sommer. Arbeidet med å rekruttere ny leder starter allerede nå, skriver Valdres i en pressemelding.

Brynildsen ble ansatt som toppleder i Valdres Media AS i 2011, og var før det blant annet i Lokalavisene Oslo, Fredriksstad Blad og Østlandets Blad.

I juli neste år fyller han 62 år. Det mener han selv er et godt tidspunkt å gi seg på.

– Når jeg gir meg har jeg vært ti år i Valdres Media. Jeg har ledet avishuset i en krevende tid med store krav til omstilling i hele bransjen. Jeg har følt meg velkommen fra første dag, og har satt enorm pris på avisens kompetente og flotte stab, på befolkningen i Valdres og på naturen her. Det har vært en krevende, givende og morsom jobb som jeg vil se tilbake på med glede. Men det er en tid for alt. Å være redaktør i en lokalavis er mer enn en jobb, det er en livsstil. Nå mener jeg det er riktig for meg og for avisen at yngre krefter tar over, sier Brynildsen ifølge pressemeldingen.

Tun Media eide Valdres da Brynildsen tiltrådte. I 2012 ble Valdres Media AS solgt til Gudbrandsdølen Dagningen AS.

– Det var mye som falt på plass da GD overtok. Vi er et stort tannhjul i et, i nasjonal sammenheng, lite og velsmurt maskineri. Vi blir stadig mer integrert i GD-systemet, noe jeg anser for å være absolutt nødvendig. Samtidig forstår våre eiere at avisa Valdres skal og må være helt uavhengig, og jeg har aldri opplevd innblanding i våre redaksjonelle vurderinger.

Administrerende direktør i Gudbrandsdølen Dagningen AS og styreleder i Valdres Media, Tom Martin Kj. Hartviksen, sier ifølge pressemeldingen at han respekterer at Brynildsen vil gi seg etter snart ti år i sjefsstolen.

– Ivar har gjort en kjempejobb for avisa Valdres. Han er en utegående redaktør som kaster seg rundt enten det er små eller store saker som skal rapporteres. De siste åra har han bidratt til å løfte avisa over i det digitale, og jeg forstår derfor at han synes dette er et fornuftig tidspunkt å overlate stafettpinnen til noen andre på..

Hartviksen bekrefter at styret vil starte rekrutteringsarbeidet med det samme.

– Det er fordeler og ulemper ved dette. Å være redaktør i en lokalavis er en tøff jobb, og det er lenge å sitte på oppsigelse i over ett år. Samtidig er vi opptatt av å få på plass rett person etter Brynildsen. Nå gis vi for så vidt god tid til å finne den personen. Så vil tida vise når lederskiftet skjer.

Powered by Labrador CMS