Aftenposten.no sparker midlertidige

Vikarer og midlertidig ansatte i Aftenposten.no må gå.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Utviklere og journalister fikk fredag beskjed om at det ikke lenger er jobb til dem i Aftenposten.no. Med seg får de en måneds lønn.

Vondt

Flere midlertidig ansatte i Aftenpostens nettavdeling fikk fredag beskjed om at kontraktene deres sies opp.

– Det er vondt, rett og slett, sier klubbleder Gunnar Kagge. Han forteller at han selv sto i samme situasjon for 20 år siden, også da i Aftenposten.

– Jeg vet hvor inderlig vondt dette er. Det er snakk om flinke mennesker som har fått en fot innenfor, og så smelles døra igjen.

Kagge forteller at det lenge har vært klart at nettvirksomheten sliter økonomisk, men han mener likevel det virker skummelt når det gripes så kraftig inn i nettdriften som det ble gjort på fredag. Han forteller at trafikktallene til nettavisen for tiden er veldig gode.

Tungt

Fredag fikk fire medarbeidere beskjed om at det ikke lenger er plass for dem i budsjettet.

– Vi er redd for at tjenesten svekkes over tid, men når vi ser på utviklingssiden, er vi redde for at leserne og vi går glipp av den videre utviklingen.

Til uken skal redaksjonsklubben i Aftenposten ha klubbmøte for å drøfte veien videre, fredag formiddag fikk de ansatte nyhetene om at Aftenposten lå bak budsjett og at Schibsted varsler ytterligere kutt i konsernet.

– Vi har ikke så mange andre muligheter enn å samarbeide videre for å finne mindre ødeleggende måter å gjøre dette på for å sikre journalistisk kvalitet og arbeidsplasser.

Det er rundt 70 årsverk som jobber med nett i Aftenposten.

(Journalisten.no retter: Vi misforsto opplysningene om oppsigelsene av midlertidige kontrakter dithen at noen medarbeidere måtte slutte på dagen fredag. Redaksjonen beklager feilen.)

Powered by Labrador CMS