Gunnar Kvassheim. Foto: Audun Halaas/Venstre.
Gunnar Kvassheim. Foto: Audun Halaas/Venstre.

Kvassheim tar over etter Stormark

Venstre-politiker vender hjem til Dalane Tidende i Egersund.

Publisert Sist oppdatert

13 år etter at den tidligere Venstre-politikeren gikk av som redaktør og daglig leder i Dalane Tidende, vender han tilbake. Kvassheim har siden november i fjor vært direktør for miljø- og samfunnsansvar i Lyse-konsernet.

– Får man gratulere med nygammel jobb?

– Tusen takk. Jeg gleder meg til å ta fatt på dette, og du har rett når det er en nygammel jobb. For selv om jeg har jobbet der før, så er det nytt i den forstand at det er en større og forbedret avis og mediehus som venter meg nå. Og så er det en ny medievirkelighet som har gjort dette så spennende å takke ja til, selv om jeg har arbeidet der før, sier Kvassheim til Journalisten.

Politiker

Kvassheim var redaktør og daglig leder i Dalane Tidende fra 1986 til 1997. Før dette arbeidet han som journalist i avisen. De siste årene har han sittet på Stortinget i periodene 1997 til 2001 og 2005 til 2009. Han var statssekretær ved Statsministerens kontor i tidsrommet fra 2001 til 2005.

Den tidligere politikeren tar over etter Kjetil Stormark som gikk av som redaktør i avisen i mars.

– Avisen har vært gjennom et turbulent år, nesten som Venstre, hva gjør du for å få ro igjen?

– Det er ro i avisen, og det er en avis i meget god forfatning som jeg skal jobbe i. Det er riktig at det har vært turbulens i forbindelse med ting som skjedde siste året, men det er hevet over tvil om at Kjetil bidro til å fornye avisens journalistikk og layout på en måte som er viktig ressurs i arbeidet videre, sier Kvassheim som ikke vil være med på at han kommer til dekket bord.

– Nei, det er ingen som jobber i media i disse tider som kommer til dekket bord, men jeg kommer til avis i god stand.

Tenketid

Kvassheim forklarer at det ikke var gitt at han skulle vende tilbake til avisen han forlot for 13 år siden. Men etter hvert som forespørselen modnet seg, steg også motivasjonen. Han hevder det var den og ikke nostalgien som drev ham til å takke ja.

– Det må være en indre drivkraft som leder dit, sier han og forteller at han har lyst til å arbeide for at avisen skal være en viktig kraft for regionen, med en tydelig stemme utad. At han har vært borte fra avisbransjen i mer enn et tiår, mener han gjør ham godt rustet til å supplere medarbeiderne i avisen.

– Hva blir den største utfordring for redaktør Kvassheim?

– Det er å videreutvikle redaksjonelle produktet i den forstand at man hele veien er på høyde med utfordringene i markedet. Og så er det å finne en form mellom avisen og internett og andre kanaler, slik at de fungerer sammen.

– Og dersom Venstre gjør et knallgodt valg i Rogaland i 2013, hva gjør Kvassheim da?

– Jeg sagt ifra at jeg ikke er aktuell til stortingsvalg.