Glad gjeng etter at Dagbladet fikk pris for saken om spionen «Igor». Foran fra venstre Magasinets redaksjonssjef Linn Kongsli Hillestad, journalist Gunnar Thorenfeldt og leder for gravegruppa Siri Gedde-Dahl. Utvikler Zack Corman (bak fra venstre) og konstituert Magasinet-redaktør Bjørn Bore. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet

Internasjonal heder til Dagbladet for avsløringen av spionen «Igor»

Får internasjonal prestisjepris.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet Magasinets sak «Kodenavn: Igor» har vunnet sølv i den internasjonale konkurransen Lovie Awards 2018.

- Dette er tredje år på rad Magasinet får pris i Lovie Awards. Dette befester Magasinets posisjon som Norges beste helgemagasin. Vårt mål er å lage featurejournalistikk i verdensklasse, sier konstituert Magasinet-redaktør Bjørn Bore til Journalisten.

Lovie Awards deles ut av The International Academy of Digital Arts and Sciences.

Saken om den polske spionen «Igor» var et fellesprosjekt mellom Dagbladet Magasinet og avisens gravegruppe. Avsløringen kom først på trykk i en 18 sider lang reportasje i Magasinet i mars i år, sammen med en stor digital rigg på dagbladet.no. I ettertid har avsløringene resultert i over 60 artikler.

- Jeg er veldig glad for prisen, og deler æren med alle de andre som laget saken, sier journalist Gunnar Thorenfeldt til egen nettavis.

Linn Kongsli Hillestad, redaksjonssjef for Magasinet og helgeavisa, legger til:

- Det er utrolig stas at Magasinet igjen for tredje år på rad er med å knive helt i verdenstoppen om noen av de gjeveste internasjonale prisene. Dette bekrefter Magasinets unike posisjon innenfor norsk kvalitetsjournalistikk.

Les mer om prisen og «Igor»-avsløringen hos Dagbladet.

Powered by Labrador CMS