Mediefolk:

Knut Magnus Berge gir seg som utenrikssjef i NRK. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
Knut Magnus Berge gir seg som utenrikssjef i NRK. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Knut Magnus Berge gir seg som utenrikssjef

Går tilbake til stillingen som politisk reporter i NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Knut Magnus Berge gir seg som utenrikssjef og går tilbake til stilling som politisk reporter i NRK, melder i NRK i en pressemelding.

Berge vil fortsette i stillingen til over sommeren, og Gunnhild Viken vil være konstituert utenrikssjef til ny leder er på plass.

Det er etter eget ønske Berge slutter som redaksjonssjef, skriver NRK. Han går over til en stilling som reporter i Økonomi- og politikkredaksjonen (Økopol).

Berge vil fortsette som koordinater og kommentator under Nobelpris-utdelingen, slik han var også før han ble utenrikssjef.

Redaktør i Nyhetsdivisjonen i NRK, Marius Tetlie, sier Berge har vært en meget dyktig utenrikssjef.

– Med sin faglige tyngde og tydelige lederstil har han vært en drivkraft for den viktige utenriksdekningen i NRK. Nå ser vi frem til at han skal lage nyheter som politisk reporter.

Knut Magnus Berge selv sier ifølge pressemeldingen at det har vært et sant privilegium å få lede utenriksjournalistikken i NRK.

– Jeg er stolt over et utvidet korrespondentnett med halvparten kvinner og menn, og en hjemmeredaksjon i konstant utvikling. For egen del gjør jeg alvor av det jeg har sagt hele veien, at målet er å komme tilbake som journalist mens jeg ennå har litt å by på. Jeg gleder meg som et barn, sier Berge.

Stillingen som utenrikssjef i NRK vil bli lyst ut i juli.

Powered by Labrador CMS