Bergestuen under årets konferanse med statsminister Erna Solberg. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen/Skup
Bergestuen under årets konferanse med statsminister Erna Solberg. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen/Skup

Svein Tore Bergestuen må forlate Skup

Å bli rådgiver for Hadia Tajik går neppe overens med å underholde på gravekonferansen.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2007 har Svein Tore Bergestuen stilt spørsmål til personer i mediebildet som har fått latteren til å runge og ølet til å skvulpe under Skupkonferansens underholdning på fredagskvelden. Bare ett år ledet han ikke sesjonen som til forveksling er likt lagt opp Fredrik Skavlans gamle program “Først og Sist”, og da fordi han byttet jobb til Geelmuyden.Kiese.

Lar seg neppe gjøre

Å gå fra journalistikken til kommunikasjonsbransjen var i hvert fall ikke greit i 2008 om man ønsket å lede underholdningen på landets største konferanse for journalister. Året etter var alt tilgitt. Siden har den tidligere TV 2-, TVNorge- og P4-journalisten befunnet seg på “den andre siden av bordet”.

Og sannelig har ikke Bergestuen, som allerede har en innholdsrik CV å by på, byttet jobb igjen. Denne gangen blir det nok ikke så lett for styret i Skup å svelge kamelen. For snart tiltrer han rollen som rådgiver for Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik. Det er neppe er nok øl på hotellet i Tønsberg til å skylle ned klover og pukler etter det karrierebyttet.

– Det vil være forunderlig om han er programleder neste år. Det er nok en rolle som gjør det vanskelig, sier sekretariatsleder Jens Egil Heftøy.

Han understreker at det ikke er diskutert i Skup-styret, siden nyheten om jobbyttet er helt ferskt når Journalisten ringer. Heftøy peker også på at de knapt har hatt tid til å evaluere årets Skup, langt mindre tenke på neste års konferanse. Og til høsten er det den globale gravekonferansen på Lillehammer. 

Får trolig abstinenser

Hva med programlederen, hvordan skal han få nyttet all ervervet kunnskap om intervjuteknikk og sette bladfyker til veggs?

– Det får jeg gjøre på privaten. Ellers kommer jeg fortsatt til å lede noen debatter og konferanser. Det har jeg anledning til, under forutsetning av at oppdragene ikke er i strid med Aps verdigrunnlag, at det skjer i full åpenhet og at det er avklart med min sjef.

– Så du får stillet dine behov som intervjuer?
– Nei, men kanskje nok til å holde abstinensene i sjakk.

 

Powered by Labrador CMS