Fremovers Christian S. Andersen sjefredaktør og daglige leder. Foto: Amedia
Fremovers Christian S. Andersen sjefredaktør og daglige leder. Foto: Amedia

Amedia-aviser kutter utgaver

Narvik-avisen Fremover og Halden Arbeiderblad går fra seks til fire ukentlige papirutgivelser.

Publisert Sist oppdatert

Allerede fra henholdsvis 13. og 7. mars kutter de to avisene i frekvensen. Samtidig begynner hver av avisene å gi ut en digital utgave 7 dager i uka.

– Alle abonnentene våre får eksklusiv tilgang til den nye digitale utgaven HA7. Innholdet vil være det beste og viktigste vi har publisert på hjemmesiden vår det siste døgnet. HA7 er et nytt produkt vi har stor tro på, og som blir en erstatning for papiravisa som forsvinner to dager i uka, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Hans-Petter Kjøge i Halden Arbeiderblad (HA) i en pressemelding fra Amedia. 

Utgaven i Halden utgis klokken 20, i Narvik klokken 21 hver kveld. Fremover melder samtidig at de har opplevd kraftig digital vekst den siste tiden, og at 3 av 5 abonnenter nå er aktive brukere av det digitale tilbudet.

– Vi endrer oss fordi stadig flere av våre abonnenter foretrekker å lese oss digitalt. Det er viktig for oss å kunne utvikle og tilby produkter og tjenester som leserne etterspør og benytter seg av, sier sjefredaktør og administrerende direktør Christian S. Andersen i Fremover i meldingen.

Hans-Petter Kjøge. Foto: Amedia
Hans-Petter Kjøge. Foto: Amedia

Fjerner tirsdag og lørdag

Papirutgavene som forsvinner er tirsdag og lørdag i begge aviser. Dagene begrunner Andersen med sen levering av dagens lørdagsutgave og at tirsdagen ifølge en intern undersøkelse er den dagen færrest av abonnentene har et forhold til. Redaktøren legger heller ikke skjul på at kuttet i frekvens frigjør ressurser i redaksjonene:

– Det er tidkrevende å lage papiravis seks dager i uken. Nå får vi bedre tid til å lage mer og bedre journalistikk. Du får mindre papir, men mer lokalavis.

I Halden lover Kjøge at mandags- og fredagsutgavene på papir blir fyldigere enn tidligere.

 

Powered by Labrador CMS