Videojournalist Stig Vågnes skal han stå i spissen for å bygge opp et eget kompetansesenter for direktesendinger.
Videojournalist Stig Vågnes skal han stå i spissen for å bygge opp et eget kompetansesenter for direktesendinger.

Polaris Media etablerer nytt streamingsenter i Ålesund

– En sentral videohub vil gi nødvendig støtte og trygghet slik at flere kan streame oftere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Streaming er i sterk vekst, og mange av våre mediehus har allerede høstet mange positive erfaringer, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.

– Dette har blitt svært godt mottatt av abonnentene. Nå ønsker vi å legge til rette for at våre mediehus kan styrke seg ytterligere på dette området.

For å lykkes med dette har Polaris-avisen Sunnmørsposten fått oppgaven med å etablere et kompetansesenter i Ålesund med fire nye stillinger. Senteret skal tilby opplæring og sikre støtte i planlegging og gjennomføring av direktesendinger. Dette vil særlig bli rettet mot de mange små og mellomstore mediehusene i konsernet, skriver Polaris i en pressemelding.

Konsernet har 44 mediehus med 330.000 abonnenter i Norge.

– En sentral videohub vil gi nødvendig støtte og trygghet slik at flere kan streame oftere, sier prosjektleder Stig Vågnes.

Senteret skal ifølge pressemeldingen være i drift fra sensommeren. Det blir en integrert del i Sunnmørspostens nye lokaler.

– Det er svært gledelig at Polaris Media velger å etablere dette senteret hos Sunnmørsposten i Ålesund, og vi ser fram til å komme i gang med arbeidet, sier ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg i Sunnmørsposten.

– Direktesendte nyheter er blitt enda viktigere under pandemien. Konserter, 17. mai-feiring, fotballkamper, litteratursamtaler, møter og andre lokale hendelser er blitt formidlet med levende bilder. Dette har bidratt til å skape fellesskap i ei vanskelig tid. Å utvikle nye fortellermåter og formater er med på å styrke mediehusenes samfunnsrolle. Streaming gir mange muligheter, og de som ansettes i senteret, får være med på å forme framtiden på dette området, sier hun.

Powered by Labrador CMS