TV Vest i Rogaland får et gebyr på 10.000 kroner av Medietilsynet for å ha sendt reklame for politiske partier under høstens valgkamp.

TV Vest får gebyr for politisk reklame

– Er forbudt etter norsk lov.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den lokale TV-kanalen TV Vest i Rogaland får et gebyr på 10.000 kroner av Medietilsynet for å ha sendt reklame for politiske partier under høstens valgkamp.

– Politisk TV-reklame er forbudt etter norsk lov, og Medietilsynet må derfor reagere på lovbruddet, sier avdelingsdirektør Hanne Sekkelsten i Medietilsynet.

Den lokale TV-kanalen sendte i høst reklame for Fremskrittspartiet og Sosialliberalt Parti før årets kommune- og fylkestingsvalg.

Også i 2003 sendte TV Vest reklame for et politisk parti, da for Pensjonistpartiet. Daværende Statens medieforvaltning fattet vedtak om sanksjon for brudd på kringkastingsloven, men vedtaket ble ikke iverksatt fordi saken endte i den Europeiske Menneskerettsdomstolen (EMD).

Domstolen konkluderte med at det var brudd på ytringsfriheten å forby mindre partier å komme til orde i den politiske debatten gjennom betalt reklame på TV.

Regjeringen valgte i etterkant av dommen å opprettholde forbudet mot politisk reklame på TV, men innførte flere tiltak for å sikre at små partier skulle gis bedre mulighet til ytringer i mediene.

– Vi ser naturligvis at medieutviklingen har vært betydelig siden den første TV Vest-saken. Men i denne saken mener vi at det ikke er i strid med ytringsfriheten å håndheve forbudet, sier Sekkelsten.

Powered by Labrador CMS