Lahlum og Andersen går for verdensrekord til uken. Foto: Magnar Kirkenes, VG
Lahlum og Andersen går for verdensrekord til uken. Foto: Magnar Kirkenes, VG

VGTV vil ha verdensrekord

Skal intervjue Hans Olav Lahlum i 30 timer. Selv er han usikker på om han har nok interessant å si.

Verdens lengste intervju ble begått av to newzealendere og er på 26 timer og fire sekunder. Den rekorden har VGTV tenkt å knuse med god margin. Og det med hjelp av forfatter og historiker Hans Olav Lahlum.

– Vi skal snakke om alt fra Lahlums barndom, via allergiene hans til amerikanske presidenter og norsk politisk historie, forteller intervjuer Mads A. Andersen.

Bunker med spørsmål

Andersen skal være programleder for sendingen og forteller at dersom han skulle gå tom for spørsmål, ville han følt seg som en ganske dårlig kollega siden det er så mange som står bak prosjektet.

– Jeg er tannhjulet som ikke kan brekke, sier han.

Uansett er det mye som tyder på at det ikke er spørsmålene det eventuelt vil skorte på. Leserne får mulighet til å stille spørsmål underveis i intervjuet. Og i forkant jobber VG med å lage opp en lang rekke spørsmål just in case. Hvor mange det er, er Andersen usikker på, i redaksjonen jobber de med spørsmåltema og så langt har de 30 områder.

– Det er klart at det alltid er en fare for at det blir navlebeskuende, men fordelen med Lahlum er at han innehar så mange historier og kunnskap. Derfor vil mye av det vi skal snakke om ikke handle om ham. Selv om det blir mye om hans virke og hans person.

Svimer av eller sovner

– Jeg er ganske trygg på at jeg skal kunne klare å holde meg våken lenge nok, og er ikke redd for å miste stemmen heller. Men om jeg klarer å si noe interessant så lenge, gjenstår å se. Det er en situasjon jeg aldri har vært i før, sier Hans Olav Lahlum.

Intervjuet begynner rett før lunsj 22. mai og fortsetter til av de to sovner, eller besvimer.

– Får du overtid, Andersen?

– He-he, jeg regner jo med det. Og jeg regner med at kveld-, natt- og morgentilleggene er ganske lett tilgjengelig

 

Powered by Labrador CMS