Adresseavisen anmeldt for trakassering

Hans Rotmo mener journalist ødela konsert med kritiske spørsmål.

Publisert Sist oppdatert

Artisten Hans Rotmo har anmeldt Adresseavisen for trakassering etter et intervju. Rotmo holdt tirsdag julekonserten «Vårres jul» i Olavshallen, som ble filmet for å lage en ny DVD-film. Adresseavisens journalist ankom ifølge Trønder-Avisa Olavshallen 20 minutter før konsertstart. Rotmo sier journalisten gjorde ham stresset og rasende, og han frykter filmmaterialet bærer preg av det og må kasseres.

Kritikk av kristendommen

Temaet for intervjuet var Rotmos kritikk av kristendommen, og Rotmo hevder journalisten var svært pågående.

– Jeg kan tåle slike spørsmål når de stilles i et vanlig intervju der vi har god tid. Men ikke rett før vi skal på scenen, sier han til Trønder-Avisa.

Rotmo hevder også journalisten kom seg inn backstage gjennom et svikt i vaktholdet, noe som avvises av Adresseavisen.

Morgenen etter konserten anmeldte Rotmo Adresseavisen til politiet. Politibetjent Bård Jacobsen sier til Trønder-Avisa at saken mest sannsynlig ender opp i konfliktrådet.

– Må tåle det

Sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen sier til egen nettavis at det er vanskelig å kommentere saken før de har fått snakket med Rotmo. De har uten å lykkes prøvd å få i stand et forsoningsmøte med artisten.

– På generelt grunnlag kan jeg si at en så profilert artist, som har tuftet mye av karrieren sin på nettopp å harselere med gudstroen til mange, må tåle å bli stilt spørsmål om dette, selv om det er 20 minutter til han skal gå på scenen, sier kulturredaktør Stein Slettebak Wangen til Adressa.no.