Tidligere leder for Media City Bergen, Anne Jacobsen, døde brått i januar 2022.
Tidligere leder for Media City Bergen, Anne Jacobsen, døde brått i januar 2022.

Media City Bergen

Har startet jakten på kandidater til Anne Jacobsens minnepris

– Hun var tydelig på at desinformasjon og falske nyheter ikke er et mediebransjeproblem, men et samfunnsproblem, og at det må håndteres deretter, sier Media City Bergen-leder.

Publisert

Som daglig leder for Media City Bergen, var Anne Jacobsen i mange år en viktig stemme for innovasjon og kampen mot desinformasjon. I januar 2022 døde hun brått og uventet, og for å hedre hennes minnes og bygge videre på arbeidet hun gjorde, ble Anne Jacobsens minnepris opprettet.

Nå skal prisen deles ut for andre gang, og priskomiteen ber om forslag til kandidater.

– Anne var utrettelig i arbeidet for en nyskapende og troverdig mediebransje. Vi ønsker å videreføre hennes innsats gjennom Anne Jacobsens minnepris, sier komitéleder Kjersti Løken Stavrum i en pressemelding.

– For å sikre at vi fanger opp de beste kandidatene, åpner vi for at alle kan sende inn forslag til mottakere av prisen for 2023.

Formålet med prisen er å framheve og synliggjøre arbeid som styrker et opplyst ordskifte, samt bidrar til nyskapninger som underbygger formidling av fakta og sannferdig informasjon.

– Anne Jacobsens minnepris er viktig for Media City Bergen. Den løfter frem et felt som er enormt viktig for vår organisasjon og bransje, men også for samfunnet som helhet, sier Helge O. Svela, daglig leder i Media City Bergen.

Han trekker frem betydningen av sin forgjengers arbeid.

– Anne var tydelig på at desinformasjon og falske nyheter ikke er et mediebransjeproblem, men et samfunnsproblem, og at det må håndteres deretter. Her må det samarbeid og nytenkning til for å håndtere de enorme utfordringene, og prisen bidrar til å løfte dette.

Den uavhengige journalistiske organisasjonen Maldita mottok den første Anne Jacobsens minnepris på vegne av samarbeidsprosjektet #UkraineFacts.

Begrunnelsen fra juryen var blant annet at #UkraineFacts har flyttet grenser for hva man kan forvente å hente ut av troverdig informasjon fra en pågående krig.

– Jeg er beæret og glad for at Maldita.es har fått denne prisen. Det er en internasjonal anerkjennelse for arbeidet vi gjør, og at det har en betydning utover egne landegrenser, sa Clara Jiménez Cruz, medgründer og administrerende direktør i Maldita, da hun mottok prisen i 2022.

Vinneren blir kunngjort under Future Week 2023. Frist for å nominere er 14. mars.

Clara Jiménez Cruz, medgründer i Maldita.es, da hun mottok Anne Jacobsens minnepris i 2022.
Clara Jiménez Cruz, medgründer i Maldita.es, da hun mottok Anne Jacobsens minnepris i 2022.Powered by Labrador CMS