Mediefolk:

Musikkjournalist Harald Are Lund i 1985.
Musikkjournalist Harald Are Lund i 1985.

NRK-programleder foreslår å hedre Harald Are Lund med plass ved nye NRK

Bortgangen skapte hyllestbølger.

Publisert

Radiolegenden Harald Are Lund bør få sin hedersplass når NRK skal flytte, mener radiokolleger.

– Der det nye NRK-bygget skal ligge, bør det være en Harald Are Lunds plass, sier artist og programleder Jørgen Nordeng til Dagsavisen.

Radiopersonlighet og musikkprodusent Harald Are Lund døde 4. september, etter en tids sykdom. Bortgangen skapte hyllestbølger i sosiale medier og omfattende minneord i de store mediene.

– Diskusjonen fikk meg til å tenke på initiativet til Anne Grete Preus’ gate. Jeg tenkte at Harald Are Lund iallfall er en som fortjener å få oppkalt en gate eller en plass etter seg, sier Nordeng.

Etter Anne Grete Preus' bortgang i 2019 foreslo artist og forfatter Morten Jørgensen at Oslo kommune burde oppkalle en gate etter Anne Grete Preus. Ideen ble tatt videre av bydelsutvalget på Frogner, der Preus bodde fra 1985 til sin død. I fjor høst vedtok Frogner bydelsutvalg enstemmig å oppkalle en gate etter Anne Grete Preus i den nye bebyggelsen på Filipstad.

Harald Are Lund gikk av med pensjon fra NRK i 2016, da han fylte 70 år. Da hadde han hatt musikksendinger på NRK fast gjennom nesten 50 år. Han var fra Oslo og bodde i byen det meste av sitt liv, men på 2000-tallet flyttet han til hus på landet for å få plass til bøker og plater.

NRKs hovedkvarter på Marienlyst i dag har adressen Bjørnstjerne Bjørnsons plass.

Powered by Labrador CMS