Sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet. Arkivfoto Journalisten
Sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet. Arkivfoto Journalisten

Dagbladet kutter i kveldsskiftet

Avisa skal fortsatt trykkes til samme tid.

Publisert Sist oppdatert

Senest fra oktober blir papirutgaven av Dagbladet produsert i løpet av det ordinære skiftet på dagtid. Dermed reduseres den faste kveldsbemanningen fra dagens sju til to i fremtiden.

– Hele papiravisen skal primært produseres på ett skift innen ordinær arbeidstid, sier sjefredaktør John Arne Markussen.

Planlegging

Han vil ikke være med på at Dagbladet skyver deadline frem når dagskiftet fremover skal gå hjem klokken 17.30.

– Vi lukker ikke avisen, men har muligheter for å holde sider åpne, og vi endrer ikke trykkstart.

Markussen sier at grepet han nå tar er nødvendig for å følge opp den digitale transformasjonen. Han mener det er mulig å planlegge for 80 prosent av journalistikken på papir på forhånd, med en sterk digital posisjon. Dagbladet.no er Norges tredje mest besøkte nyhetsnettsted, ifølge TNS-listene.

På spørsmål om hva dagsskift vil gjøre med innholdet i avisen, viser han til helgeavisen som kommer på lørdager og kompenserte for at søndagsutgaven ble lagt ned i 2014.

– Det er den mest vellykkede utgaven vi har i dag, og den gikk ikke ned i opplag i fjor. Min påstand er at det kommer av nettopp god planlegging.

Andre oppgaver

Redaktøren understreker at Dagbladet fortsetter nyhetssatsingen på nett.

– Der er det ingen endring.

Ingen skal miste jobben som følge av omleggingen som nå skjer. De blir i stedet satt til andre oppgaver.

Hvor mye penger som spares over et år, og hvorvidt pengene går inn i nettsatsingen eller sendes til eieren Aller Media, er uklart.

– Dette grepet ligger i forpliktelsen til å drive avisen mest mulig effektivt.

Lederoppgave

Leder Harald Klungtveit i redaksjonsklubben sier kveldskuttet i første omgang berører desken, men at det blir endringer i arbeidshverdagen også for reportere.

– Når det gjelder de journalistiske ambisjonene blir det en utfordring å skru mer av papiravis-leveringen til dagtid, men dette skal jo ikke gå ut over trykket på nett, sier han.

Klubblederen legger til at prosessen fortsatt er såpass fersk at journalistene ikke kjenner de praktiske konsekvensene i detalj.

– Det er ikke varslet noen organisatoriske endringer for journalistene. Dette er i utgangspunktet litt mer komplisert planlegging som blir en oppgave for lederne.

Les mer om Dagbladet.

Powered by Labrador CMS