– Jeg er virkelig lei for det. Dette er jeg som rekker hendene i været, skriver Jeremy Clarkson.
– Jeg er virkelig lei for det. Dette er jeg som rekker hendene i været, skriver Jeremy Clarkson.

Den britiske kongefamilien

Harry og Meghan avviser Clarksons siste beklagelse

Tidligere «Top Gear»-programleder Jeremy Clarkson beklaget mandag igjen innholdet i en spalte der han skrev at han hater britiske prins Harry og kona Meghan.

Publisert Sist oppdatert

62 år gamle Jeremy Clarkson har fått kraftig kritikk for språkbruken i spalten i tabloidavisa The Sun i desember. Han skrev at han «hatet» hertuginne Meghan og drømte om at hun en dag ble tvunget til «å sprade naken gjennom gatene» i britiske byer mens innbyggerne skrek ukvemsord og kastet ekskrementer på henne.

I ettertid beklaget han på Twitter og skrev at formuleringen var et klossete forsøk på humor med henvisning til en scene i serien Game of Thrones. Mandag fulgte Clarkson opp på Instagram:

– Jeg er virkelig lei for det. Dette er jeg som rekker hendene i været, skriver Clarkson, som sier han har sendt en epost til hertugparet for å be om unnskyldning.

– Ikke nok

Han forklarer at han sendte den omstridte spalten til The Sun uten å ha lest den opp for noen først, slik han vanligvis gjør. Først i etterkant innså han selv at den var «fryktelig».

– Jeg avskyr vold mot kvinner, tilføyer Clarkson, som samtidig erkjenner at spalten «så ut til å ta til orde for nettopp det».

En talsperson for Harry og Meghan sier Clarksons offentlige unnskyldning ikke er nok, ifølge Sky News.

– Med mindre de andre teksten han også skrev, var skrevet i «all hast», slik han påstår, er det tydelig at dette ikke var en isolert hendelse, sier talspersonen.

Samarbeid avsluttes?

Også avisa The Sun har tidligere beklaget Clarksons formuleringer. Teksten ble fjernet fra avisas nettsider, etter oppfordring fra Clarkson selv.

Ikke navngitte kilder sier til Variety at Amazon Prime Video nå tar sikte på å avslutte samarbeidet med Clarkson.

Dette vil angivelig ikke skje umiddelbart. Men kildene sier strømmetjenesten trolig ikke vil sende flere episoder av Clarkson-programmene «The Grand Tour» og «Clarkson’s Farm» etter 2024.

Amazon Prime Video kom ikke med noen offentlige uttalelser etter publiseringen av den sterkt kritiserte spalten, men Clarkson har opplyst at strømmetjenesten ble rasende.

Powered by Labrador CMS