Netflix fjernet en episode av Hasan Minhajs program etter at Saudi-Arabias myndigheter sa at strømmetjenesten brøt den lokale loven om nettkriminalitet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Redaktør opprørt: Netflix dropper satire etter saudiarabisk klage

Fjernet tilgang til episode.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Strømmegiganten Netflix har fjernet saudiaraberes tilgang til en episode av en satirisk programserie etter at myndigheten i landet klaget.

I satireprogrammet «Patriot Act with Hasan Minhaj» langer programleder Hasan Minhaj ut mot Saudi-Arabia etter drapet på journalist Jamal Khashoggi. Han kommer med spesifikk kritikk rettet mot kronprins Mohammed bin Salman, og han kritiserer den saudiledede militære innblandingen i Jemen.

Myndighetene i Saudi-Arabia klaget til Netflix på brudd mot landets lover mot nettkriminalitet. Strømmegiganten valgte derfor å fjerne tilgangen til episoden for seere i Saudi-Arabia.

Karen Attiah, som var Khashoggis redaktør i Washington Post, reagerer og sier Netflix' opptreden er svært opprørende, skriver Financial Times. Strømmeselskapet forsvarer fjerningen.

– Vi støtter kunstnerisk frihet i hele verden og fjernet episoden i Saudi-Arabia først etter at vi hadde fått en juridisk rettmessig henvendelse og for å rette oss etter lokale lover, skriver Netflix.

Episoden er fortsatt tilgjengelig i andre land, og i Saudi-Arabia kan den ses på YouTube.

Powered by Labrador CMS