Se og Hør nekter å svare

Se og Hør-ledelsen nekter å svare på konkrete spørsmål om hvordan de driver betalingsjournalistikk. Nelvik kaller det forretningshemmeligheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gang på gang fikk Sjefredaktør Odd Johan Nelvik spørsmål om konkrete opplysninger i Håvard Melnæs’ bok «En helt vanlig dag på jobben», da han ble utspurt av Pressens Faglige Utvalg under høringen om kjendisjournalistikk i Oslo i dag. Og hver gang nektet han å svare.

Han avviste imidlertid heller ikke opplysningene, som for eksempel at Se og Hør har informanter i kredittkortselskaper og flyselskaper.

– Det vil jeg ikke kommentere, sa Nelvik.

Veddemål med Carl I. Hagen

Heller ikke da PFU-medlem Eva Sannum redegjorde for at hun fikk tilbudt 300.000 for sin livshistorie av Se og Hør, ville Nelvik kommentere saken konkret.

Sannum oppsummerte diskusjonen slik:

– Det vil komme lite ut av dette hvis Nelvik skal sitte her i dag og si at dette er forretningshemmeligheter.

Da han fikk spørsmål om honoraret Carl I. Hagen fikk for å vise fram sin salgsklare leilighet – hundre tusen hevdes det – svarte Nelvik at han ikke kjente beløpet. Se og Hørs tidligere redaktør Knut Haavik, som var den som avtalte beløpet, var like ullen og antydet at honoraret var resultatet av et veddemål mellom ham og Hagen fra golfbanen.

Tystere

Håvard Melnæs gjentok sine påstander i boka:

– Nelvik vet at han har tystere i kortselskaper og flyselskaper. Se og Hør har også kilder i politiet som fikk betalt for informasjon om Mette Marits omgangskrets.

Hvilket fikk Knut Haavik til å sprette opp – noe han gjentatte ganger gjorde – og kreve at Melnæs dokumenterer:

– Det skal du ikke se bort ifra skjer, sa Melnæs.

 

Powered by Labrador CMS