– 1000 drepte journalister er ikke nok

TØNSBERG (Journalisten): Wikileaks Julian Assange mener det viser at journalistene ikke jobber hardt nok.

Publisert Sist oppdatert

Det var en del som satt igjen som spørsmålstegn etter Julian Assanges kontroversielle utspill på Skup om at 1000 døde journalister siden 1945 ikke var nok.

Han mener det beviser at journalister ikke gjør jobben sin hardt nok.

Video av massakre

– Hvor mange politietterforskere har dødd i samme tidsrom, spurte han og overrasket de fleste. Assange mener journalister i Norge ikke bør feire for hardt at de bor i et land hvor informasjonen er åpen. For ifølge ham er det ikke sikkert at alt er som det ser ut til.

Han opplyste at Wikileaks har jobbet med å få fjernet krypteringen på en film som viser en massakre hvor også journalister blir drept.

Finne ansikt

Seminaret Assange deltok på sammen med Aftenpostens Per Anders Johansen og Heather Brooke, handlet om når pressen møter veggen informasjonsmedarbeidere har reist.

Brooke, som rystet det politiske establishment i England da hun klarte å få innsyn i de folkevalgtes refusjonsordninger, mener journalister som arbeider i samfunn hvor informasjon er lett tilgjengelig, fort blir late.

I England er det etter hennes vurdering virkelig vanskelig å få ut informasjon. Derfor kan det smarteste være å spørre en britisk journalist dersom man stanger, for de er virkelig gode og vet hvilke smutthull som finnes for å få ut informasjonen.