Roerne Kristoffer Brun (til venstre) og Are Strandli under OL i Rio. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Finansjournalist rodde seg inn til 2.-plass

Hegnar.no-journalist på pallen under verdenscupen i roing i Linz.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Are Strandli (29) og Kristoffer Brun (30) slo til med 2.-plass i lettvekt dobbeltsculler i roverdenscupen i helgen. Det var alt annet enn en selvfølge.

Strandli konkurrerte ikke i det hele tatt i 2017-sesongen og jobbet som journalist i Hegnar.no i samme periode som makker Brun konsentrerte seg om singlesculler.

Duoen hadde ikke rodd lettvekt dobbeltsculler sammen på dette nivået siden de tok bronse i OL i Rio 2016 da kun Italia var bedre enn dem i Linz.

Da de ble nummer seks i verdenscupen i Beograd tidligere denne måneden var det i åpen klasse.

2.-plassen i Linz var en solid bekreftelse for duoen som har OL i Tokyo i 2020 som det store, overordnede målet.

– Det var ikke lett å ta valget om et friår, men dette var en sjanse jeg måtte ta. 2.-plassen i helgen viser at det var verdt det. Det var helt åpenbart verdt å ta sjansen. Det finnes eksempler på dem som ikke har klart å komme tilbake etter et friår, og det visste jeg da valget ble tatt, sier Strandli til NTB.

Lette økter

Selv om Strandli tok et friår var det ikke slik at han hadde helt treningsfri.

– Det er nå slik at jeg liker å være godt trent, og det ble kanskje fem økter i uka, alt fra ti minutter til en time. Jeg løpte, og jeg trente vekter. Det ble noen mosjonsløp også. Det var moro.

– Ingen roøkter i det hele tatt?

– Det ble kanskje en åtte-ti turer i båt fra OL i Rio til oktober sist år.

Strandli mener at både han makkeren må ha gjort mye riktig i friåret. Han sier at det var vanskelig å forutse hva de kunne forvente av en slik manøver.

– Jeg tror at vi er kommet styrket ut av det. Det er veldig deilig å ha klart det.

Mange mente at de måtte være fornøyd om de i det hele tatt ble finale i Linz.

– Det var flere som sa det til oss, men vi er nå en gang skrudd sammen slik at vi ikke er fornøyd med finale. Vi har ikke rodd sammen så lenge, og at det ble 2.-plass allerede var veldig gøy. Det kommer til å gå fortere framover.

Vektnedgang

Da de rodde i åpen klasse i Beograd veide Strandli og Brun rundt 73 kilo og konkurrerte mot folk som veide mellom 90 og 100 kilo.

Fram til helgens konkurranser måtte de presse seg ned til 70 kilo for å klare lettvektsgrensen.

– Det var tøft å gå ned en seks-sju kilo totalt. Det er en tung jobb. Vi rodde en kjempegod semifinale, men så tæret det på i finalen. Dette med vektnedgang er en stor utfordring, men vi får god hjelp av Olympiatoppen slik at vi for eksempel unngår dehydrering.

Strandli sier at utgangspunktet foran OL-sesongen er det aller beste.

– Vi har satt oss selv i en veldig god posisjon. Det er veldig gøy å være tilbake i ringen. For oss er denne sesongen et steg på veien, og alt føles egentlig nytt og spennende. Det er nesten som en føler seg som en læregutt igjen, samtidig som vi har masse erfaring. Det føles veldig motiverende.

Til uken venter Henley Royal Regatta i London. Are Strandli kaller det for «roingens Wimbledon».

Duoen står over verdensregattaen i Luzern. Den første helgen i august er det EM i Glasgow, og i starten av september venter VM i Plovdiv i Bulgaria.

Powered by Labrador CMS