Helge Lurås forbereder seg på videre prosess etter avskjeden fra Resett-styret.
Helge Lurås forbereder seg på videre prosess etter avskjeden fra Resett-styret.

Striden i Resett

Slik begrunner Resett-styret avskjedigelsen: – Påskudd, sier Lurås

– Disse pengesterke egoene har nå bestemt seg for å bruke alle virkemidler for å vinne, sier den sparkede Resett-redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Mandag denne uken ble Helge Lurås avskjediget på dagen fra Resett.

Torsdag ettermiddag mottok han begrunnelsen fra styret, som Journalisten har sett.

Hovedpunktene i begrunnelsen handler om tilrettelegging for trygdebedrag og samarbeidsproblemer med styret.

– Ingen kompensasjon

Lurås skriver i en sms til Journalisten at han ikke ønsker å prosedere saken videre i offentligheten, men at han sammen med advokat vil utarbeide et svar til styret.

– Så får vi se hvordan saken utvikler seg videre, skriver Lurås.

Han forteller at han er avskjediget på dagen uten noen form for kompensasjon.

– Dette til tross for at jeg jobbet uten lønn i 8 måneder etter at Resett ble opprettet for å spare selskapet for utgifter i en kritisk oppstartsfase. Styret har i avskjedigelsen fullstendig sett bort fra normal praksis for håndtering og kompensasjon når det gjelder konflikter i et selskap mellom styret og daglig leder.

Som Journalisten har omtalt tidligere, tilspisset konflikten i Resett seg da styret i mai mottok et anonymt varsel mot Helge Lurås' forlovede, Shurika Hansen. Hansen benekter innholdet i varselet, og Helge Lurås mente han ikke var inhabil da varselet skulle undersøkes.

– Påskudd for å ramme meg

VG har tidligere avslørt at Resett skal ha utbetalt lønn til norske trygdemottakere i Thailand og Filippinene, blant annet via kontoer som står i andre personers navn.

Overfor VG har Lurås pekt på at Henrik Werenskiold var økonomisjef da utbetalingene skjedde, og at han aldri ble varslet om at det var mistanker om trygdebedrag. Dette skal Werenskiold ha gått rett til styret med i mai, ifølge Lurås.

Han synes det er bemerkelsesverdig at Werenskiold er blitt forfremmet til daglig leder dersom styret mener det har foregått trygdebedrag på hans vakt.

– Hele prosessen synes å være et påskudd for å ramme meg, sier Lurås til Journalisten.

Overfor VG har Werenskiold avvist at han hadde ansvaret for utbetalingene det er snakk om.

– Jeg har ikke gjort noen av disse betalingene til utlandet. Jeg har kun videresendt fakturaene til regnskapsfører. Alt dette er avtaler Lurås har gjort, sa Werenskiold til VG forrige helg.

– Pengesterke egoer

Lurås står fast på at konflikten primært dreier seg om en maktkamp mellom styreleder Monica Staff og ham selv.

– Hun og andre i styret har ikke forstått styrets rolle etter verken aksjeloven eller Redaktørplakaten. Dette sitter jeg med dokumentasjon på, som vil legges frem i den videre prosessen. Jeg har, ved å si nei til styrets innblanding, tråkket på noen egoer. Disse pengesterke egoene har nå bestemt seg for å bruke alle virkemidler for å vinne.

Styreleder Staff sier til Journalisten at hun ikke ønsker å kommentere begrunnelsen eller Lurås sine uttalelser.

– Styret er nå opptatt av å se fremover, og å drive avisen på en god måte videre, sier Staff.

Powered by Labrador CMS