Åpenbar din identitet

Hos Vårt Land får du ikke lenger lov til å være anonym i nettdebatten.

Publisert

Vårt Land vil ha en «renere» nettdebatt og lanserer derfor Verdidebatt.no over påske. Her nytter det ikke å gjemme seg bak anonymitet.

Et alternativ

For å kunne delta med blogg eller i debattforumet til Vårt Land må brukerne registrere seg, og de må bruke fullt navn. Dette i håp om at debatten skal bli bedre enn hva den er i dag.

– Det er et vanskelig tema og aller helst hadde jeg helst sett at vi kunne bruke ressurser til å forhåndsredigere debatten. Men vi ser at det er vanskelig å gjøre det. Forhåndsredigering krever mye innsats, derfor velger vi å gjennomføre dette som et alternativ, forteller sjefredaktør Helge Simonnes i Vårt Land.

Avviser

15. april lanseres debattsidene for fullt. Fra den dagen og et halvt år fremover skal Vårt Land forsøke seg med navnepåbud i debatten. Og redaktøren er spent på å se hvordan dette vil fungere.

– Det er masse innlegg som vi avviser per i dag, derfor blir det spennende å se er om de som har skrevet sterke innlegg fram til nå fortsetter å gjøre det, sier han.

Simonnes tror at de nye reglene vil regulere innholdet i debatten og at det som følge av disse reglene vil bli en «renere» debatt.

Forskjellig

Det tror ikke redaktør i ABC Nyheter Herman Berg. Han forteller at det ikke har noe å si om folk opptrer under fullt navn eller ei. Erfaringene Berg har gjort seg er at skriver man negative innlegg, så vil man fortsette med det uansett identifikasjon eller ei.

– Det tror jeg er ulikt i forskjellige marked og jeg tror ikke han kan generalisere, svarer Simonnes. – Han har kan hende rett, men vi må teste om dette går. Gjør det ikke det for vi revurdere ordningen, men vi skal ikke ha trafikk for enhver pris.

Powered by Labrador CMS