Politiet har satt opp sperrebånd og rykket ut med bevæpnet politi. Nå står redaktør Morten Hofstad og resten av de ansatte i Helgelands Blad på gaten. Samtidig tikker klokken nærmere mot papirdeadline klokken ett. Foto: Morten Hofstad, Helgelands Blad

Helgelands Blads lokaler evakuert etter bombe-trussel mot tingrett

Tingrettansatte fikk anonym oppringning om at tingretten «går i lufta».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Klokken 12.41 melder redaktør Morten Hofstad at politisperringene er tatt vekk og at de ansatte i Helgelands Blad får gå inn i sitt eget bygg igjen. Tingretten holdes fortsatt stengt.

Onsdag formiddag, like før klokken 11, ble det ringt inn en bombetrussel mot Alstahaug tingrett, skriver Helgelands Blad. Siden tingretten er like ved avisens lokaler i Sandnessjøen, så måtte avisens ansatte også evakuere.

Trusselen skal ha blitt ringt inn fra et skjult nummer. Personen som ringte, skal ha hatt mannsstemme, og han snakket lokal dialekt, melder NTB.

Det ble ikke avviklet noen rettssaker i tingretten onsdag.

Like før 12 snakket Journalisten med redaktør Hofstad. Da fortalte han at de var evakuert og sto utenfor redaksjonen, og at politiet hadde sperret kvartalet rundt tingretten.

– Vi fikk akkurat ut en nettsak om trusselen før vi selv ble evakuert, sier Hofstad på telefon like før klokken 12 i dag.

– Hva betyr dette for produksjonen av avisen?

– Vel, vi har deadline klokken ett. Så det er litt dårlig timing. Det spørs hvor lenge dette varer. Vi får se. Nå strømmer det på med politibiler, så de tar det seriøst.

Papiravisa kommer ut tre dager i uken, og onsdag er én av trykkedagene. Trykkeriet er også i samme bygg som redaksjonen.

Til avisen opplyser en ansatt i tingretten om at de fikk en anonym oppringning med en bombetrussel.

– Vi fikk en anonym oppringning. Vedkommende sa noe sånt som at «tingretten går i lufta, dette er farlig, det er bare å komme seg ut», forteller en av de ansatte i tingretten til Helgelands Blad.

Like etter fikk redaksjonen selv beskjed om å evakuere.

Helgelands Blad har trykkeriet i samme bygg som redaksjonslokalene. Her står redaktør Morten Hofstad i trykkerilokalene tidligere i sommer. Foto: Eskil Wie Furunes
Powered by Labrador CMS