Mediefolk:

Knut Magnus Berge blir redaktør i NRKs Nyhetsdivisjon. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
Knut Magnus Berge blir redaktør i NRKs Nyhetsdivisjon. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Knut Magnus Berge blir redaktør i NRKs Nyhetsdivisjon

– Journalistisk sterk og har god samfunnsforståelse.

Publisert Sist oppdatert

Knut Magnus Berge får det overordnede ansvar for Norges største nyhetsprogrammer på radio og TV, som Nyhetsmorgen og Dagsrevyen, skriver NRK i ei pressemelding.

Som redaktør for Nyhetsdivisjonen vil Berge også ha ansvaret for viktige arenaer for debatt og aktualitet som Debatten og Dagsnytt 18.

Berge har vært utenrikssjef i NRK, og har det siste halve året jobbet som reporter i redaksjonen for Økonomi og politikk. Han har også vært NRKs korrespondent i Berlin.

Nyhetsdirektør i NRK, Helje Solberg, sier ifølge pressemeldinga at Berge er en redaktør med store ambisjoner for NRKs nyhetsprogrammer og nyhetsjournalistikk på de ulike flatene.

– Han er journalistisk sterk og har god samfunnsforståelse. Med Knut Magnus får vi en tydelig, klok, inspirerende og engasjert redaktør. Han får ansvar for å utvikle både innhold og organisasjon i Programlinja.

– NRKs nyhets- og aktualitetsflater er avgjørende arenaer for norsk samfunnsdebatt og demokrati. Vi forvalter en stolt arv, som skal videreutvikles. Jeg gleder meg, sier Berge, ifølge meldinga.

Powered by Labrador CMS