Mediefolk:

Knut Magnus Berge blir redaktør i NRKs Nyhetsdivisjon. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Knut Magnus Berge blir redaktør i NRKs Nyhetsdivisjon

– Journalistisk sterk og har god samfunnsforståelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Knut Magnus Berge får det overordnede ansvar for Norges største nyhetsprogrammer på radio og TV, som Nyhetsmorgen og Dagsrevyen, skriver NRK i ei pressemelding.

Som redaktør for Nyhetsdivisjonen vil Berge også ha ansvaret for viktige arenaer for debatt og aktualitet som Debatten og Dagsnytt 18.

Berge har vært utenrikssjef i NRK, og har det siste halve året jobbet som reporter i redaksjonen for Økonomi og politikk. Han har også vært NRKs korrespondent i Berlin.

Nyhetsdirektør i NRK, Helje Solberg, sier ifølge pressemeldinga at Berge er en redaktør med store ambisjoner for NRKs nyhetsprogrammer og nyhetsjournalistikk på de ulike flatene.

– Han er journalistisk sterk og har god samfunnsforståelse. Med Knut Magnus får vi en tydelig, klok, inspirerende og engasjert redaktør. Han får ansvar for å utvikle både innhold og organisasjon i Programlinja.

– NRKs nyhets- og aktualitetsflater er avgjørende arenaer for norsk samfunnsdebatt og demokrati. Vi forvalter en stolt arv, som skal videreutvikles. Jeg gleder meg, sier Berge, ifølge meldinga.

Powered by Labrador CMS