NRK-journalist Kirsti Kringstad leder Hellkomitéen.
NRK-journalist Kirsti Kringstad leder Hellkomitéen.

Avlyser Hellkonferansen 2020: – Hadde vært uforsvarlig

Legger også vekk tanke om digital konferanse.

Publisert Sist oppdatert

Hellkonferansen 2020 avlyses, bekrefter Kirsti Kringstad, leder for Hellkomiteen, overfor Journalisten.

I fjor ble det bestemt at journalistkonferansen framover skal arrangeres annethvert år i «full skala» som tredagers konferanse, og annethvert år som éndagsarrangement med varierende lokasjon i Trøndelag.

I høst, fra 30. oktober, skulle konferansen igjen avholdes på Hell med rundt 200 deltakere og gå over tre dager, med prisutdeling lørdag kveld. Men slik blir det ikke.

– Det er selvsagt trist, men det blir også en bagatell i det store bildet. Det føles ikke riktig å invitere til et arrangement som dette, slik verden og Norge er nå. Det hadde vært uforsvarlig å arrangere noe sånt nå, med den smitterisikoen det innebærer, sier Kringstad.

Komitélederen forteller at planleggingen av konferansen har pågått helt siden september i fjor.

– Det har vært skikkelig artig å jobbe med en så motivert og idérik gjeng, med et felles mål om å lage en faglig sterk konferanse og god sosial møteplass, sier Kringstad.

Hellkomitéen: F.v. Ellen Flå, Pål Plassen, Kirsti Kringstad, Kim Riseth, Frode Thingstad, Gunnar Okstad, Johan Prestvik, Sæba Bajoghli og Merete Verstad.
Hellkomitéen: F.v. Ellen Flå, Pål Plassen, Kirsti Kringstad, Kim Riseth, Frode Thingstad, Gunnar Okstad, Johan Prestvik, Sæba Bajoghli og Merete Verstad.

Komitéen vurderte på et tidspunkt å avholde konferansen digitalt, slik flere andre arrangementer har blitt gjennomført den siste tiden, men gikk vekk fra idéen.

– Det kunne kanskje vært mer aktuelt hvis konferansen skulle gått i april. Nå er mitt inntrykk at folk er litt lei av det. Hell er og skal være en sosial arena, og det føltes ikke riktig at deltakerne skulle sitte på hver sin skjerm.

Det er høyst usikkert hvordan neste Hellkonferanse blir seende ut, og når den skal avholdes.

– Det avhenger av hvordan verden ser ut framover, men vi lover at vi skal jobbe for å komme tilbake med et veldig godt arrangement, og jeg vil tro at journalister da er mer sulten enn noensinne på faglig påfyll og sosial omgang, avslutter Kringstad.

Hellkonferansen arrangeres som samarbeid mellom NJ Trøndelag og Trøndelag Redaktørforening.

Powered by Labrador CMS