Redaktør Ellen Arnstad. Foto: Helge Øgrim
Redaktør Ellen Arnstad. Foto: Helge Øgrim

Henne rammet av skråstrek

Apple har brukt nesten to måneder på å godkjenne iPad-app.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi startet prosessen med Apple første oktober, men en drøy uke seinere fikk vi vite at en navnekonflikt sto i veien for godkjennelsen av vår iPad-app, forteller Henne-redaktør Ellen Arnstad.

Konflikten går ut på at det norske firmanavnet Aller Media AS (som eier Henne) er opptatt av danske Aller Media A/S. Danske Aller registrerte seg før Henne i App Store, og databaseløsningen til Apple har fjernet «/» fordi dette er et ugyldig tegn. Dermed er våre firmanavn identiske, forklarer Arnstad i en epost.

Kunne vært først

– Vi har sendt mailer til diverse adresser relatert til App Store, men har ikke fått noen tilbakemeldinger på disse henvendelsene. Derfor kontaktet vi i begynnelsen av november «Nordic Business Development Manager» i Apple AB, som tok saken opp med sin kollega i «Worldwide Developer Relations».

USA-kontoret har nå hatt saken til behandling siden dette, og vi har godkjent at navnet vårt endres til Aller Media Digital. Denne endringen skulle iverksettes forrige fredag, men fortsatt er det ikke løst, forteller Arnstad.

Dermed må Henne-lesere fortsatt vente på magasinets iPad-versjon, som – uten forsinkende navnekonflikt – kunne vært det første norske magasinet på iPad.

Powered by Labrador CMS