Mediefolk:

Tora Carlsen Haaland og Henriette Frøysland Thorkildsen.
Tora Carlsen Haaland og Henriette Frøysland Thorkildsen.

Studvest har fått to nye redaktører

Tar over ansvaret for kultur og foto.

Publisert Sist oppdatert

Tora Carlsen Haaland (22) og Henriette Frøysland Thorkildsen (28) er de nye tilskuddene i redaktørkollegiet til Vestlandets største studentavis, skriver Studvest i en pressemelding.

Haaland tar over kulturredaksjonen, mens Thorkildsen blir ny fotoredaktør.

Sammen med ansvarlig redaktør Ylva Schwenke og nyhetsredaktør Kristina Haugen Moe blir dette Studvests første utelukkende kvinnelige redaktørlag siden oppstarten i 1945.

De ferske redaktørene kommer begge fra stillinger som frivillige kultur- og fotojournalister i Studvest.

– Det blir veldig kjekt! For det første er det kult at vi bare blir kvinner i redaktørlaget. Og så blir det jo litt usikkert, med tanke på koronasituasjonen – da er det fint å ha Ylva og Kristina å lene seg på, sier påtroppende kulturredaktør Haaland ifølge pressemelding.

Nyhetsredaktør Kristina Haugen Moe og ansvarlig redaktør Ylva Schwenke.
Nyhetsredaktør Kristina Haugen Moe og ansvarlig redaktør Ylva Schwenke.

– Året som kommer blir utrolig spennende, og jeg er utrolig takknemlig for å få sjansen. Hvordan det blir med covid-19 til høsten er fortsatt usikkert, men vi har allerede etablert gode rutiner som vi kan ta med oss videre. Jeg gleder meg til å samarbeide med dyktige kolleger, og sammen bidra til å løfte Studvest ytterligere, legger Thorkildsen til.

Ansvarlig redaktør i Studvest, Ylva Schwenke, sier ifølge pressemeldingen at hun ser lyst på fremtiden med de nye tilskuddene.

– Jeg gleder meg til høsten. Jeg kjenner både Tora og Henriette godt. De har gjort en fantastisk jobb i Studvest, og jeg vet at de vil fortsette å levere i året som kommer. Vi er et lag som kommer til å samarbeide godt.

Denne våren har Studvest måttet kutte papiraviser, og sendt hele redaksjonen i hjemmekontor. Schwenke ser frem til en noe mer normal høst.

– Våren har vært spesiell. Vi har måttet takle utfordringer vi ikke så for oss at ville komme. Jeg er veldig glad for at Tora og Henriette vil være med å bygge opp Studvest etter en krevende periode.

Powered by Labrador CMS