En tidligere Skup-leder har fått underslagsdommen fra Oslo tingrett. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Tidligere Skup-leder dømt til 60 timers samfunnsstraff

Aktors påstand var fengsel i 55 dager.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Saken oppdateres.

Tidligere sekretariatsleder Jens Egil Heftøy har blitt dømt til 60 timers samfunnsstraff for grovt underslag av 73.000 kroner fra Skup-stiftelsen.

Heftøy sto tiltalt i Oslo tingrett for grovt underslag av en langt større sum, over 200.000 kroner. Strafferammen for grovt underslag er seks års fengsel.

Aktors påstand var fengsel i 55 dager.

«Etter bevisførselen er retten overbevist om at tiltalte hvert fall i perioden fra juni 2014, og frem til og med februar 2016 jevnlig benyttet SKUPs bedriftskort til private formål», står det i dommen.

Heftøy har akseptert dommen, opplyser hans advokat Henrik Boehlke til Journalisten.

– Retten har lagt hans forklaring til grunn på vesentlige punkter. Han oppfatter dommen å være langt mer i tråd med hva han erkjenner å ha gjort, enn hva tidligere anklager har lagt til grunn, melder Boehlke.

Bedriftskortet skal blant annet ha blitt brukt til privat innkjøp av en spillkonsoll, kjøp i sportsbutikker, kjøp av Ruter månedskort og diverse innkjøp til julefeiring, ifølge dommen.

«Etter bevisførselen er retten ikke i tvil om at tiltalte har handlet med forsett, og at han har hatt vinnings hensikt og forsett om uberettiget vinning», står det i dommen, selv om retten ikke ser bort fra at tiltalte først hadde til hensikt å betale pengene tilbake til Skup.

Heftøy er også idømt å betale saksomkostninger til det offentlige, 3000 kroner.

I dommen går det også fram at straffeutmålingen har blitt mildere på grunn av lang saksbehandlingstid. Utgangspunktet for straff lå rundt 60-75 dagers fengsel.

Powered by Labrador CMS