En tidligere Skup-leder har fått underslagsdommen fra Oslo tingrett. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
En tidligere Skup-leder har fått underslagsdommen fra Oslo tingrett. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Tidligere Skup-leder dømt til 60 timers samfunnsstraff

Aktors påstand var fengsel i 55 dager.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Tidligere sekretariatsleder Jens Egil Heftøy har blitt dømt til 60 timers samfunnsstraff for grovt underslag av 73.000 kroner fra Skup-stiftelsen.

Heftøy sto tiltalt i Oslo tingrett for grovt underslag av en langt større sum, over 200.000 kroner. Strafferammen for grovt underslag er seks års fengsel.

Aktors påstand var fengsel i 55 dager.

«Etter bevisførselen er retten overbevist om at tiltalte hvert fall i perioden fra juni 2014, og frem til og med februar 2016 jevnlig benyttet SKUPs bedriftskort til private formål», står det i dommen.

Heftøy har akseptert dommen, opplyser hans advokat Henrik Boehlke til Journalisten.

– Retten har lagt hans forklaring til grunn på vesentlige punkter. Han oppfatter dommen å være langt mer i tråd med hva han erkjenner å ha gjort, enn hva tidligere anklager har lagt til grunn, melder Boehlke.

Bedriftskortet skal blant annet ha blitt brukt til privat innkjøp av en spillkonsoll, kjøp i sportsbutikker, kjøp av Ruter månedskort og diverse innkjøp til julefeiring, ifølge dommen.

«Etter bevisførselen er retten ikke i tvil om at tiltalte har handlet med forsett, og at han har hatt vinnings hensikt og forsett om uberettiget vinning», står det i dommen, selv om retten ikke ser bort fra at tiltalte først hadde til hensikt å betale pengene tilbake til Skup.

Heftøy er også idømt å betale saksomkostninger til det offentlige, 3000 kroner.

I dommen går det også fram at straffeutmålingen har blitt mildere på grunn av lang saksbehandlingstid. Utgangspunktet for straff lå rundt 60-75 dagers fengsel.

Powered by Labrador CMS