Henrik Østensen Heldahl går fra NRK til Nationen.
Henrik Østensen Heldahl går fra NRK til Nationen.

Henrik Østensen Heldahl blir fast ansatt som politisk journalist i Nationen

– Bred kunnskap og innblikk i både norsk og internasjonal politikk.

Publisert Sist oppdatert

Nationen ansetter Henrik Østensen Heldahl (27) som politisk journalist, melder avisa selv i en pressemelding.

Heldahl har en master i statsvitenskap og kommer fra jobb som multimediajournalist i NRK Nordland. Han har også i flere år jobbet som journalist og kommentator i AmerikanskPolitikk.no og vært programleder for podkasten Ampolcast.

– Østensen Heldahl er en kunnskapsrik journalist som har bred kunnskap og innblikk i både norsk og internasjonal politikk. Med han på laget skal Nationen styrke sin posisjon innenfor politisk journalistikk. Hans bakgrunn og blikk fra et distriktsperspektiv og evnen til å se politikk også utover landets grenser, vil gjøre journalistikken vår relevant og ikke minst svare på vår visjon om å gjøre landbruk, matproduksjon og bosetting i hele landet viktig for alle, sier nyhetsredaktør Svein Ove Hansli i meldingen.

Avisa ansetter også Bendik Mørk Jørgensen (32) i fast stilling som redaksjonell utvikler, etter at han har hatt stillingen i en prosjektperiode.

Samtidig henter avisa journalist Sigurd Lein Hernes (24) som ny vikar. Hernes kommer fra et vikariat i Adresseavisen og har også vært innom Trønderavisa.

Henrik Østensen Heldahl, Sigurd Lein Hernes og Bendik Mørk Jørgensen.
Henrik Østensen Heldahl, Sigurd Lein Hernes og Bendik Mørk Jørgensen.