ABC Nyheter vedtar slankeplan

Styret reduserer redaksjonen til 11 personer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den fremtidige modellen til nettstedet ABC Nyheter har vært under kontinuerlig drøftinger i ABC Startsidens styre og ledelse det siste året. På bordet har det blant annet foreligget vurderinger om å selge nettstedet til mediekonsern som A-pressen og Edda.

Kutter

Torsdag kveld besluttet styret at redaksjonen skal reduseres til 11 personer. Det innebærer at redaksjonen reduseres med tre årsverk. Dette er ikke så langt unna noen av de forskjellige scenariene Journalisten tidligere har fortalt om.

Men i forhold til den forestående nedbemanningen vil kuttene være moderate. Dette skyldes at nettstedet den siste tiden har opplevd at flere i redaksjonen enten har sagt opp sine stillinger, eller er gått ut i permisjon. Som følge av jobbskifter er bemanningen allerede redusert med rundt fire personer.

Halvert

Ved inngangen av året besto redaksjonen i ABC Nyheter av 19 ansatte. Et av forslagene til kutt innebar en reduksjon til 8 personer. Dette har ledelsen før styremøtet oppjustert til 11.

Etter det Journalisten kjenner til, ble de ansatte orientert om vedtaket fra styret fredag formiddag.

Leder Ola Karlsen i redaksjonsklubben sier til Journalisten at de har vært forberedt på at det ville komme nedskjæringer i redaksjonen, og har arbeidet mot det. Klubben mener at det hadde vært mulig å fortsette med dagens bemanning på 14 ansatte. Dette er styret uenig i.

– Da har man endt opp med et forslag som ligger mellom det opprinnelige forslaget og dagens situasjon. Det innebærer at tre stillinger må reduseres og det håper vi vil skje ved frivillig avgang, sier Karlsen.

Ny profil

De ansatte har fått innblikk i ledelsen strategidokument for ABC Nyheter. Her legges det i stor grad opp til aggregerte nyheter, samt avtaler om stoffutveksling. I dag har ABC Nyheter avtaler med DN.no og DinSide.no.

Administrerende direktør Espen Udland mener det er for tidlig å kommentere hvordan nettsiden bli seende ut.

De ansatte vil til uken være med på å drøfte ABC Nyheters redaksjonelle profil.

Frivillig

Udland sier videre at ledelsen i ABC ønsker å få til frivillighet i nedbemanningen. Han forklarer at det legges opp til en ramme som vil gi rom for sluttpakker, men ønsker ikke å gå i detalj nå.

– Vi er enig i at frivillig er fornuftig og å foretrekke og vil strekke oss for å få det til. Vi må finne den smidigste løsningen for alle, sier Udland.

Klubbleder Karlsen forteller at medlemmene i redaksjonen er preget av nyheten fra ledelsen og at det er en form for tomhet og ettertenksomhet i lokalet. Han har anbefalt sine medlemmer å tenke gjennom om de ønsker å fortsette i bedriften, men at de ikke tar noen avgjørelser før ledelsen har gått gjennom hvordan nettstedet skal bli.

Karlsen sier samtidig at han setter pris på at styret har krevd en gjennomgang av kostnadsbasen, og mener det her ligger en åpning for gjenoppbygging.

– Det gir mulighet til at et fremtidig overskudd i ABC Nyheter skal brukes til å bygge nettstedet videre.

Powered by Labrador CMS