Redaktør i Kulingen, Hilde Kvammen, på landsmøtet til Landslaget for lokalaviser (LLA) tidligere i år.
Redaktør i Kulingen, Hilde Kvammen, på landsmøtet til Landslaget for lokalaviser (LLA) tidligere i år.

Lokalavis blir del av konsern

Polaris Media kjøper Kulingen

– Vi er sikre på at vi har gjort det rette med å invitere inn en profesjonell avisutgiver som Polaris Media, sier styreleder Edmund Ulsnæs.

Publisert Sist oppdatert

Mediehuset Kulingen blir en del av Polaris Media. Eierne Ulsnæs Holding og Limstrand Holding selger alle aksjene til Polaris Media Nord-Norge, skriver selskapene i en pressemelding.

Kulingen ble til gjennom en sammenslåing av lokalavisene Framtia og Meløyavisa fra 1. januar 2019. De to avisene var da henholdsvis 10 og 32 år.

Mediehuset dekker kommunene Rødøy, Meløy og Gildeskål. Hilde Kvammen er redaktør, mens Synne Bakken Ulsnæs er daglig leder.

– Vi er sikre på at vi har gjort det rette med å invitere inn en profesjonell avisutgiver som Polaris Media. Vi har en ung og ambisiøs stab som ønsker å satse enda mer digitalt. Sammen med den kompetansen som Polaris Media kan tilby, er grunnlaget lagt for å videreutvikle Kulingen. Vi dekker også et område med et sterkt næringsliv som stadig gjør nye og store satsinger. Dette gjør potensialet for Kulingen enda større, sier styreleder Edmund Ulsnæs i pressemeldingen.

Han representerer den største eieren, Ulsnæs Holding, og var den som stod bak etableringen av Framtia, som igjen kjøpte den største konkurrenten, Meløyavisa.

Kulingen blir etter oppkjøpet en del av Polaris Media Nord-Norge (PMNN), som fra før består av Våganavisa i Lofoten, Vesteraalens Avis, VOL (Vesterålen Online) og Andøyposten i Vesterålen, Harstad Tidende, Folkebladet, iNord, Mediehuset iTromsø, Framtid i Nord, Altaposten og Ruijan Kaiku. I tillegg er PMNN minoritetseier i Avisa Nordland (38 prosent) i Bodø og via Altaposten i den samiske dagsavisen Avvir (33,3 prosent).

– Lokale mediehus er en svært viktig del av Polaris Media, og Kulingen blir en spennende tilvekst i Nord-Norge. Mediehuset har unge og dyktige ledere og ansatte, og med sterk lokal forankring er de godt rustet til å utvikle Kulingen videre, sier administrenede direktør Harald H. Rise i Polaris Media Nord-Norge.

Powered by Labrador CMS