Her kan studenter nå ta mastergrad i mediefag. Foto: Høgskulen i Volda
Her kan studenter nå ta mastergrad i mediefag. Foto: Høgskulen i Volda

Volda med ny medie=mastergrad

Mandag fikk Høgskulen i Volda nyheten om at de fra høsten 2017 kan starte en ny mediemasterutdanning.

Publisert Sist oppdatert

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) oversendte mandag ettermiddag vedtaket der søknaden for Master in Media Practices er godkjent, melder høgskolen på sine hjemmesider.

Mastergraden skal være unik i Norge og gi høyere forståelse av mediebransjen i tillegg til en spesialisert innsikt i et felt som journalistikk, kommunikasjon, animasjon, produksjon eller design.

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.<strong> </strong>Foto: Høgskulen i Volda
Audhild Gregoriusdotter Rotevatn. Foto: Høgskulen i Volda

– Vi mener dette er den rette tida å komme med en slik mastergrad på. Mediebransjen er i store omveltninger og derfor er det behov for den, sier dekan ved Avdeling for mediefag, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn til hivolda.no.

Studentene som melder seg opp til høstsemesteret kan velge mellom å lage masteroppgave i en praktisk medieproduksjon med en mindre skriftlig besvarelse, eller en vitenskapelig teoretisk masteroppgave.

Første engelskspråklige

Det som skal gjøre denne mastergraden spesiell er bredden og vektleggingen av de praktiske sidene av studiet, derav navnet Master in Media Practices. Ikke minst er det den aller første engelskspråklige mastergraden ved høgskolen.

Selv om den er engelskspråklig, vil det også være mulig å ta graden på norsk.

– Vi har tidligere hatt en mastergrad i dokumentar og journalistikk, men den var veldig «smal». Derfor er det gledelig at vi nå også kan tilby en masterutdanning til våre bachelorstudenter i Animasjon, PR, kommunikasjon og media og Media, IKT og design, synes Gregoriusdotter Rotevatn.

Opptakskravet er bachelor i medie- og kommunikasjonsfag.

Høgskulen i Volda har for tiden møteaktivitet med Statsbygg om et nytt mediebygg. Ender denne prosessen like godt, får de nye mediestudentene i tillegg et splitter nytt bygg.

Powered by Labrador CMS