«Skup-hotellet» i Tønsberg, og andre hoteller i byen, er fulle under Skup-helgen fra 1. april.

Hotelltrengsel i Tønsberg under Skup – ber deltakere melde seg til å bo i Sandefjord

Trangt om rom når flere enn 700 journalister samles i Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Vi kommer til å være flere deltakere enn noen gang. Det betyr at vi må ta i bruk alle hoteller som finnes i Tønsberg. Interessen for SKUP-konferansen har vært enorm i år, og det har ikke vært mulig å oppdrive et hotellrom i byen på flere uker», innleder daglig leder John Bones i Skup en e-post sendt til deltakere denne uka.

Siden konferansen ble fulltegnet har det oppstått en flyktingkrise i Europa, og Skup-sjefen skriver at ett av hotellene Skup hadde rom hos har inngått avtale med UDI om å huse flyktninger.

«SKUP vil selvfølgelig bidra med det vi kan for å hjelpe ukrainere på flukt. Disse menneskene trenger de rommene og den tryggheten de kan få. Dette betyr at vi per nå mangler 36 hotellrom i Tønsberg», skriver Bones, og spør om 36 deltakere vil melde seg til å bo på hotell i nabobyen Sandefjord 25 minutter unna, med tilgang på shuttlebuss gjennom hele helga.

Alternativt kan påmeldte deltakere som har bestilt enkeltrom, vurdere om de har mulighet til å dele dobbeltrom, skriver Bones.

Oppdatering: Torsdag ettermiddag opplyser Bones at åtte rom har blitt frigjort i Tønsberg ved at 16 personer flytter sammen på dobbeltrom.

Skup-konferansen går av stabelen fra fredag 1. april.

Powered by Labrador CMS