Zaman og VG svarer Storhaug

Verken journalist Kadafi Zaman eller VG-redaktør Bernt Olufsen aksepterer kritikken fra Hege Storhaug.

Publisert Sist oppdatert

Zaman Kadafi skrev VG-reportasjen «Bryter med sine allierte. Vi er ingen skjøre fugleunger» med kraftig kritikk av Hege Storhaug (se foregående sider). I artikkelen står de norsk-somaliske kvinnene Kadra, Saynab og Nadia fram og beskylder Storhaug for å ha presset dem til påstander om omskjæring og tvangsgifte i et dokumentarprogram på TV 2. I artikkelen hevdes det videre at dette gjøres for å skaffe penger til Human Rights Service og at Storhaug senere sviktet de tre jentene.

Hege Storhaug og Rita Karlsen i HRS klaget saken inn for Pressens Faglige Utvalg, og utvalget sa i sin uttalelse (sak 052/04) at VG hadde brutt god presseskikk.

– Denne saken gikk mange runder i flere ledd i VG, og til slutt var det selvfølgelig en redaktøravgjørelse at saken skulle trykkes. Jeg jobber ikke i VG lenger og har derfor ingen ytterligere kommentarer, sier Kadafi Zaman.

Også ansvarlig redaktør Bernt Olufsen i VG tilbakeviser Storhaugs kritikk:

– PFU slo fast at VG var i sin fulle rett til å rette et kritisk søkelys mot Hege Storhaugs virksomhet. Utvalget konkluderte likevel med at VG kunne ha gjort mer for å dokumentere påstandene fra de tre innvandrerjentene som reiste kritikk mot Storhaug. Det tok vi til etterretning, selv om vi fortsatt er uenige i konklusjonen. Det er bemerkelsesverdig at en mediespiller som Hege Storhaug ikke tåler å høre kritiske ytringer fra disse jentene, sier han.

Powered by Labrador CMS