Einar Hålien. Foto: Birgit Dannenberg
Einar Hålien. Foto: Birgit Dannenberg

IJ slipper trolig søkerlisten

De ansatte på IJ er skuffet over hemmelighold rundt ansettelsen av ny leder. Nå åpner styrelederen likevel for åpenhet.

Publisert Sist oppdatert

Styreleder Einar Håliens kategoriske beskjed mandag kveld om at «vi offentliggjør ikke søkerlisten», har vakt reaksjoner. To av ansatte-klubbene på Institutt for Journalistikk (NJ- og NR-klubben) hadde onsdag et fellesmøte, og var enige om å uttrykke skuffelse over at styret ikke er innstilt på en åpen søkeprosess ved ansettelse av ny leder for IJ. Søkerfristen gikk ut 15. mai.

– Vi er enige om at dette er skuffende både rent prinsipielt og i forhold til at saksbehandlingen vil bli mer ryddig og reell når søkerne er kjent, sier Karl-Martin Bakke, NJs klubbleder på instituttet i Fredrikstad.

Han forutsetter imidlertid at de ansatte i hvert fall senere i prosessen, og før tilsettelse skjer, får vite hvem søkerne er, og at de ansatte får være med i selve ansettelsesprosessen.

Fire søkere

Det er etter det Journalisten erfarer fire søkere til stillingen. To av søkerne har gitt beskjed om at de ønsker konfidensiell behandling. En søker har ikke sagt noe spesielt, mens en fjerde søker, fagmedarbeider Gunnar Bodahl-Johansen, ikke har noe imot åpenhet om sin søknad.

– Jeg har ikke bedt om konfidensiell behandling, det ville jo være fullstendig meningsløst, spesielt når det er snakk om en stilling som leder for pressens eget etterutdanningsinstitutt, sier Bodahl-Johansen på telefon fra Spania.

Han har ikke ytterligere kommentarer ut over at han ikke skjønner vitsen med å kreve konfidensialitet.

– Dette vil jeg ikke ha noe med å gjøre.

Offentlig likevel?

Nå åpner likevel IJs styreleder Einar Hålien for at søkerlisten blir offentliggjort.

– Vi har hittil bare forholdt oss til at noen av søkerne har bedt om konfidensiell behandling, og har ikke tatt stilling til om søkerlisten skal offentliggjøres. Vi vil eventuelt gå på søkerne om dette når den tid kommer, sier Hålien.

– Betyr dette egentlig at søkerfristen reelt sett er utsatt og at dere nå leter etter flere kandidater?

– Vi har hatt noen forespørsler ute, og noen tenker fortsatt. Vi har ikke råd til å si nei til noen kandidater.