Institutt for Journalistikks bygg i Fredrikstad er nå solgt. Foto:Kathrine Geard
Institutt for Journalistikks bygg i Fredrikstad er nå solgt. Foto:Kathrine Geard

IJ-bygget solgt under takst

Fikk 15 millioner kroner. Styreleder fornøyd med summen.

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tre og en halv måned etter at Institutt for Journalistikk flyttet fra sitt eget bygg til litteraturhuset i Fredrikstad, er bygget endelig solgt.

Men taksten på tjue millioner oppnådde IJ ikke, derimot ble det lagt inn og akseptert bud på 15 millioner kroner, som Fredrikstad kommune nå velger å benytte forkjøpsretten sin på.

– Vi synes det vel er en grei pris. Det er klart at man kunne ønsket seg enda mer penger siden vi har en takst som er enda høyere. Men det er ikke bra å la et bygg stå tomt for lenge. Så vi i styret er fornøyd med at vi har fått solgt, sier styreleder Reidun Kjelling Nybø til Journalisten.

Penger på bok

Etter at regjeringen i fjor høst valgte å kutte i overføringene til NJ i 2013, er økonomi blitt et større problem enn tidligere. Og med ny borgerlig regjeringen er det fare for ytterligere kutt.

Nybø sier at etter at bankene har fått sitt, vil pengene som blir igjen av salgssummen settes på bok.

– Det er viktig med buffer. Fremtiden er usikker og det er jo slik at IJ har vært i enorm omstilling siste året for å tilpasse seg nye tider. Vi er inne i en tid hvor det er en kjempeutfordring finne kompetansebehovene. IJ trenger å ha penger på bok. Og dette er et godt tidspunkt. Det gir handlefrihet videre, sier styrelederen.

Transaksjonen vil trolig være gjennomført i løpet av oktober, senest i november forteller Nybø.

Powered by Labrador CMS