Øystein Langberg overtar 1. august etter Ingeborg Moe som Aftenspostens Brussel-korrespondent. Foto: Aftenposten
Øystein Langberg overtar 1. august etter Ingeborg Moe som Aftenspostens Brussel-korrespondent. Foto: Aftenposten

Aftenpostens nye mann i Brussel

Ung av år, men med solid journalistisk erfaring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Øystein Langberg (27) blir ny Brussel-korrespondent for Aftenposten. Han jobber i dag i Aftenpostens økonomi- og politikkredaksjon og tar over fra Ingeborg Moe 1. august.

Langberg har vært ansatt i Aftenposten siden 2012 og har tidligere jobbet i Bergens Tidende og Dagens Næringsliv. Han er utdannet økonom og journalist. Sammen med London-korrespondent Helle Skjervold vil han ha ha Europa som sitt arbeidsområde, heter det i en pressemelding fra Aftenposten.

- For en som er så interessert i økonomi og politikk som meg, er dette drømmejobben som kommer på et drømmetidspunkt. Målet er å lage vesentlig journalistikk som viser tydelig hvordan det som skjer ute i Europa former hverdagen her hjemme. Jeg er overbevist om at utviklingen i EU og NATO interesserer og engasjerer Aftenpostens lesere når vi formidler den godt. Her gir nye digitale fortellerteknikker som grafikk, kart, video, lister og spill store muligheter, sier Langberg.

Nyhetsredaktør Håkon Borud viser til at Langberg, til tross for sin unge alder, har solid journalistisk erfaring på områder som er viktig for Aftenpostens lesere.

- Han kombinerer denne fagkunnskapen med en sterk digital nysgjerrighet og digital forståelse. Han leter alltid etter måter å fortelle kompliserte økonomiske og politiske sammenhenger på nye måter, og er flink til å dra leserne inn i sine historier. I dagens Europa er det heller ingen ulempe at Øystein snakker både russisk og fransk, i tillegg til engelsk. Jeg tror leserne vil få mye glede av Øysteins kunnskap og fortellerglede de neste årene, sier Borud i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS