Mediefolk:

Marte Iren Noreng Trøen (29) og Vilde Bratland Hansen (25) har fått jobb i NRK Innlandet.
Marte Iren Noreng Trøen (29) og Vilde Bratland Hansen (25) har fått jobb i NRK Innlandet.

Vilde Bratland Hansen og Marte Iren Noreng Trøen er ansatt i NRK Innlandet

Styrker staben med lokale damer.

Publisert Sist oppdatert

Vilde Bratland Hansen (25) og Marte Iren Noreng Trøen (29) er ansatt i NRK Innlandet, skriver distriktsredaktør Inger Johanne Solli i en e-post.

Om Hansen skriver Solli at hun har takket ja til jobben som NRKs reporter på Vestoppland.

Hansen er opprinnelig fra Gjøvik og jobber i dag som journalist i Aftenpostens kultur- og nyhetsavdeling i Oslo. Hun har tidligere vært innom ABC Nyheter og Oppland Arbeiderblad og i sommer skal hun jobbe i VGs featureavdeling.

– I tillegg har hun rukket å skrive to bøker, den siste utgis i disse dager. Vilde er utdannet innen statsvitenskap og jus. Det kan også nevnes at hun frem til 2015 var håndballspiller på elitenivå. Vilde skal flytte «hjem» til Gjøvik og tiltrer stillingen hos oss cirka 1. oktober, skriver Solli.

Om ansatt nummer to, kan distriktsredaktøren fortelle at hun i dag er i et vikariat i NRK Innlandet, og har takket ja til stillingen som nettjournalist i Lillehammer-redaksjonen.

– Marte Iren er en dyktig og erfaren nettjournalist, men behersker også radio- og tv-jobbingen på en svært god måte. Hun har tidligere jobbet hos Bauer Media, NRK P3nyheter på Tyholt, og NRK Sogn og Fjordane (nå NRK Vestland), skriver Solli.

Trøen har også gått på Nynorsk Mediesenter, kommer fra Vestre Slidre i Valdres og er blant annet utdannet faglærer i drama.