Trygve Aas Olsen. Foto: Kagge Forlag
Trygve Aas Olsen. Foto: Kagge Forlag

Forlater Etter Børs

Redaksjonssjef Trygve Aas Olsen har fått ny jobb i Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert

Trygve Aas Olsen i Dagens Næringsliv informerte tirsdag Etter Børs-redaksjonen om at han forlater skuta over nyttår.

Etter tre år som redaksjonssjef går han til jobben som fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk (IJ) i Fredrikstad. Han har bakgrunn som blant annet redaktør i Journalisten, og journalist i Dagbladet.

Noe nytt

Aas Olsen hadde lyst til å prøve noe nytt etter å ha jobbet i pressen i 26 år.

– Skal jeg gjøre noe annet i den siste delen av min yrkeskarriere, så er det på tide nå. Det er ikke så mange ledige jobber for en 50-åring, og denne virker forlokkende.

Aas Olsen sier han føler seg kvalifisert til å undervise i skriving, presentasjon, redigering og ledelse, og at andre arbeidsområder vil utvikles i samråd med ledelsen. Han mener behovet for videreutdanning av journalister og redaktører i disse tider er større enn noen gang.

– Det er et stort behov for at noen læresteder konsentrerer seg om å utvikle journalistikken med kvalitet som det viktigste, og det føler jeg at IJ gjør. Jeg gleder meg veldig til å begynne.

Langsiktig

Den nyopprettede stillingen er i utgangspunktet et årsvikariat.

– Hvis jeg gjør en god jobb, regner jeg med at vi har interesse av å fortsette samarbeidet.

Aas Olsen ga tidligere i år ut boka «Sex, drap og dårlig ledelse – Hvordan Dagbladet mistet troverdighet, penger og lesere». Anledningen til å jobbe langsiktig med et prosjekt ga mersmak.

– Sjarmen ved å jobbe fra dag til dag har drevet meg gjennom en hel yrkeskarriere, men nå har den tapt seg litt og jeg er fristet til å drive med lengre prosjekt.

Personlig valg

Aas Olsen understreker at oppsigelsen er et resultat av et personlig valg, og ikke har noe med Dagens Næringsliv å gjøre.

– Det blir ikke hyggelig å slutte, det har vært en fantastisk arbeidsplass.

Han skryter av journalistenes høye kvalitet, og sier Etter Børs er det stedet han har jobbet som var mest faglig utfordrende.

– Gjorde det at det ble vanskeligere å være leder?

– Andre får bedømme min innsats som redaksjonssjef, men jeg synes ikke det. Det har vært morsomt å gå på jobb.

Powered by Labrador CMS