IJ-leder Frode Rekve mener kurs i Fredrikstad er god nettverksbygging. Foto: Martin Huseby Jensen
IJ-leder Frode Rekve mener kurs i Fredrikstad er god nettverksbygging. Foto: Martin Huseby Jensen

Gir arbeidsledige gratis kurs

Journalistlaget bevilger en halv million ekstra til etterutdanning.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Journalistlag tar tak og har gitt Institutt for Journalistikk en ekstrabevilgning på 500.000 kroner slik at forbundets arbeidsledige medlemmer skal få mulighet til å komme på kurs i Fredrikstad. IJ-leder Frode Rekve er storfornøyd og håper at deltakerne vil få utbytte av kurset selv om det ikke har noe jobb å gå direkte tilbake til etter kurset er ferdig.

– Vi kommer til å prioritere arbeidsledige som søker plasser på relevante kurs. Vi har ledige plasser på flere IJ-kurs utover våren og ønsker kunnskapshungrige arbeidsledige kolleger velkommen.

Andre muligheter

Rekve omtaler støtten fra NJ som sjenerøs og forteller at selv om arbeidsledige skulle søke kurs som allerede er fylt opp, vil IJ strekke seg langt for å sørge for ekstra plasser på kurset.

Det er de ordinære kursene som skal være vederlagsfrie for arbeidsledige. I første omgang vil det ikke være snakk om å arrangere spesielle kurs for journalister som er registrert ledige. Rekve forteller at det likevel kan bli aktuelt dersom ikke nok melder seg på spesialtilbudet.

– Innholdet i et slikt kurs har vi foreløpig bare en skisse til. Hovedinnholdet vil gå på ny kunnskap som det er lurt å ha med seg dersom du ønsker deg tilbake i yrket.

«Være med»

Rekve har selv forsøkt seg som arbeidsledig og ha forteller at det er en lei opplevelse, derfor tror han at et slik tiltak vil være populært, i og med man da fortsatt har muligheten til å «være med».

– Det er uansett bra å treffe kolleger, og ny kunnskap er aldri bortkastet. IJ-kurs viser seg også ofte å være gode nettverk.

Rekve understreker at et kurs på IJ selvfølgelig ikke vil veie opp for en jobb, men han håper at det kan bidra til lyst og økt tro på jobbsøking igjen.

– Lærdom og kunnskap er aldri bortkastet.