– Nå er det igjen tid for å nominere kandidater til IR-prisen, sier styreleder Sofie Gran Aspunvik i Internasjonal Reporter. Foto: Privat
– Nå er det igjen tid for å nominere kandidater til IR-prisen, sier styreleder Sofie Gran Aspunvik i Internasjonal Reporter. Foto: Privat

Tidligere vinnere har en fellesnevner: Høy kvalitet!

Jakter kandidater til IR-prisen 2019.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Organisasjonen Internasjonal Reporter (IR) søker kandidater til årets IR-pris.

– De ulike vinnerne de siste årene viser at det er stor bredde i prosjektene som blir tildelt IR-prisen. Det er både sterke enkelthistorier, som «Våtdraktmysteriet» i 2016, og større temarigg, som «Det hvite raseriet» i 2018. Ulik tematikk fra ulike deler av verden, med en viktig fellesnevner: høy kvalitet, sier styreleder Sofie Gran Aspunvik.

IR-prisen deles ut under Skup-konferansen, og gis til et journalistisk produkt som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema.

­– Utenriksåret 2018 har vært innholdsrikt og variert, med det historiske møtet mellom Trump og Kim, Khashoggi-saken, krigen i Jemen, situasjonen på grensa mellom Mexico og USA, brexit-forhandlingene, klimatoppmøtet i Polen og de gule vestene i Frankrike som noen av overskriftene, sier styrelederen.

– Med så mange store hendelser som krever sin plass i nyhetsbildet, kan andre viktige historier få mindre oppmerksomhet enn de fortjener.

Alle journalister – innen avis, radio/fjernsyn, fagpresse og nettmedier – kan nomineres som kandidater til IR-prisen. Og det kan være enkeltstående reportasjer – inkludert fotoreportasjer, reportasjeserier eller reportasjebøker, så lenge det er publisert i et uavhengig norsk presseorgan eller er utgitt på et norsk forlag i 2018.

– Vi håper alle som har latt seg engasjere, berøre og underholde av god utenriksjournalistikk i året som gikk, nominerer en eller flere kandidater til IR-prisen 2019. Fristen er 31. januar, og man står fritt til å nominere seg selv og andre, så vi oppfordrer til å spre ordet, sier Aspunvik.

Juryen for IR-prisen består av:

  • Anne Hege Simonsen, juryleder – forfatter, journalist, sosialantropolog og førsteamanuensis ved mediefag på Oslomet.
  • Tuva Raanes Bogsnes, jurymedlem – leder for medieseksjonen i Flyktninghjelpen, tidligere utenrikssjef i TV 2.
  • Per Olav Ødegård, jurymedlem – utenrikskommentator i VG.
  • Tove Gravdal, jurymedlem – journalist i Morgenbladet.
Powered by Labrador CMS