Halvparten med iPad om et år

Publisert Sist oppdatert

Før iPaden er lansert i Norge har rundt 600 journalister sikret seg et eksemplar av Apple-produktet, mens annenhver journalist regner med å skaffe seg iPad i løpet av det neste året.

Det viser en undersøkelse Journalisten har foretatt blant norske journalister. 6,1 prosent bekrefter at de allerede har iPad, mens 49,2 av dem som ikke har iPad i dag svarer at de regner med å ha et eksemplar i løpet av det første året etter at produktet blir lansert i Norge.

Tesen om at menn er mye mer interessert i teknologi enn kvinner er, understøttes ikke av denne undersøkelsen. Riktignok har langt flere menn (7,2 prosent) enn kvinner (4,7) iPad i dag, men blant det store flertallet som fortsatt ikke har iPad er det faktisk litt større andel kvinner (50,0 prosent) enn menn (48,1) som svarer at de sannsynligvis vil ha en iPad i løpet av det første året.

Tilsvarende får myten om de unge teknologifrelste seg et skudd for baugen i denne undersøkelsen. Splitter vi journalistene i de over og de under 40 år, så er det minimal forskjell mellom de to aldersgruppene når det gjelder hvem som allerede har iPad.

Men blant dem som ikke har iPad i dag, er det kanskje noe overraskende en langt større andel av de over 40 enn under 40 år som sier at de trolig har produktet innen ett år, med henholdsvis 55,9 mot 42,8 prosent.

2000 medlemmer av NJs medlemmer ble invitert til å delta i undersøkelsen, 44,7 prosent av disse svarte.

Powered by Labrador CMS