Iran:

Spiondømt journalist fikk julebesøk

Amerikanske Jason Rezaian har vært fengslet i snart 18 måneder, fikk spise julemiddag sammen med sin kone og mor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Washington Post-journalisten ble innvilget et sjeldent besøk fra familiemedlemmer første juledag. Rezaian er en iransk-amerikansk reporter som i oktober ble dømt for spionasje i en iransk domstol. Dommen er ikke offentlig kjent, og dermed soner han en uspesifisert straff i det beryktede Evin-fengselet.

Første juledag fikk han spise en lengre julemiddag sammen med sin kone Yeganeh Salehi og sin mor Mary Rezaian.

– Det er det første besøket i år der jeg har fått tilbringe en lengre stund i fengselet, og for første gang på flere måneder har han fått et hjemmelaget måltid, sier Mary Rezaian til Washington Post.

– Vi hadde en vidunderlig stund sammen, der vi mimret om tidligere høytider, legger hun til.

Jason Rezaian ble født i USA og har dobbelt statsborgerskap. Han hadde jobbet for Washington Post i Irans hovedstad Teheran i to år da han ble arrestert i juli i fjor.

Også Rezaians kone, som er iransk statsborger og jobber for en avis med base i De forente arabiske emirater, ble arrestert, men hun ble løslatt mot kausjon.

Sjefredaktør Martin Baron i Washington Post sier han og de ansatte er glade for at Iran viste «grunnleggende menneskelighet» mot Rezaian, men gjentok kravet om kollegaens løslatelse.

– Vi oppfordrer dem som holder ham fengslet til å gjøre det rettferdige og anstendige: Løslat Jason fra fengsel og la ham returnere til et liv som en fri mann som kan tilbringe tid med familien, hvor og når han ønsker det, sier Baron. (©NTB)

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 
Powered by Labrador CMS