Græsvik inn etter 26 dagers venting

TV 2s Fredrik Græsvik er på plass i Gaza by, - etter å ha ventet i 26 dager på å få slippe inn.

Publisert Sist oppdatert

Israel åpnet i dag grensen til Gaza for utenlandske journalister, og Fredrik Græsvik var blant de første som kom seg over til Gaza i morges. NRK kom tidligere i uken inn i Gaza. Israelerne har siden tirsdag «loddet ut» åtte innreisetillatelser per dag.

– Det har vært ekstremt utilfredsstillende å skulle dekke en krig og bare sitte på den ene siden, så det er viktig at pressen nå slipper til også i Gaza, sier Græsvik til Journalisten.no.

– Du har vært tålmodig?

– Det handler jo om at Israel ikke må lykkes i sin strategi med å hindre fri informasjon og holde pressen unna, slik at verden ikke får se konsekvensene av angrepet. Men utfordringen nå blir i forhold til hjemmeredaksjonen. Det har skjedd mye annet, og fokus er flyttet fra en krig som er avsluttet til helt andre ting, sier Fredrik Græsvik.

Han forteller at mange nå kjemper med å få stoffet sitt på luften. Dersom det ikke lykkes, vil israelernes mediestrategi faktisk ha lyktes.

– Da er ikke jeg i tvil om at vi vil møte denne mediestrategien også neste gang det er en konflikt, der det er mulig å avsperre et område på denne måten.

Powered by Labrador CMS