Mediefolk:

Etter å ha markert seg som en tydelig redaktør-stemme i iTromsø, går Martin Lægland til VG.
Etter å ha markert seg som en tydelig redaktør-stemme i iTromsø, går Martin Lægland til VG.

iTromsø mister profilert politisk redaktør til VG

Blir politisk reporter.

Publisert Sist oppdatert

Martin Lægland (27) er ansatt som politisk reporter i VG, skriver VG i en pressemelding. Han kommer fra jobben som politisk redaktør i iTromsø.

Lægland begynte som politisk reporter i avisen i 2016, og ble allerede som 23-åring ansatt som politisk redaktør.

– Vi har fulgt journalistikken Martin har levert for iTromsø over tid, og har virkelig latt oss imponere. Derfor er vi strålende fornøyd med at han nå blir en del av VG-laget, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i pressemeldingen.

VG-redaktøren sier videre at Lægland har markert seg som en tydelig og uredd stemme, og at han har satt dagsorden både nasjonalt og lokalt med slagkraftig og maktkritisk journalistikk.

– Martin er ung og talentfull, samtidig som han er reflektert, uredd og rutinert. Vi er derfor overbevist om at han vil bidra sterkt til VG skal være nyhetsledende og hardtslående i politiske journalistikken også videre, sier Håndlykken.

Lægland har utdannelse i statsvitenskap og engelsk språk fra Universitetet i Tromsø og University College London.

– Martin har etter min mening utviklet seg til å bli en av landets aller dyktigste politiske lokaljournalister i løpet av sine år i iTromsø. Så selvfølgelig skulle vi gjerne sett at han ble værende hos oss enda lenger. Likevel har jeg full forståelse for valget hans om å takke ja til en politisk reporterstilling i VG, med en tettere dekning av rikspolitikken, ikke minst nå med et kommende valgår. Jeg ønsker Martin masse lykke til i VG, sier konstituert sjefredaktør Trond Haakensen i iTromsø ifølge pressemeldingen.

VG og iTromsø har i en årrekke vært samarbeidsaviser.

Powered by Labrador CMS